Doi tineri din Statele Unite au fost uciși de urși în timpul unei expediții în mijlocul naturii. Cei doi tineri, un bărbat și iubita sa erau pasionați de viața animalelor și le urmăreau în habitatul lor natural. Ultimele clipe din viaţa lor, înainte de atac, până să fie sfâșiați de animale, au fost surprinse într-o înregistrare audio.

Timothy Treadwell (foto) și-a câștigat porecla de „Grizzly Man” ca urmare a pasiunii pentru urși. Bărbatul era un mare iubitor al naturii, ecologist și fondator al unei fundații pentru apărarea urșilor. El își petrecea o mare parte din timp, împreună cu iubita sa, Amie Huguenard, în sălbăticie, în pădurile din Alaska, studiindu-le comportamentul.

De multe ori, Timothy căuta să intre în contact direct cu aceste animale, extrem de periculoase, iar acest lucru avea să le fie fatal, atât lui, cât și iubitei sale, după cum relatează Daily Star.

Tragedia descoperită de pilotul unui elicopter

Rămăşiţele celor doi tineri au fost descoperite în pădure, de pilotul unui elicopter care urma să-i preia după un weekend petrecut în mijlocul naturii. Acesta a descoperit cortul celor doi sfâșiat, iar mâncarea neatinsă. Încălțările celor doi erau așezate în fața cortului, iar acest lucru i-a ridicat semne de întrebare.

Pilotul a chemat ajutoare bănuind că s-a întâmplat o tragedie. Echipele chemate în ajutor au descoperit, rămășițele celor doi, în pădure. Cei doi au fost sfâșiați de animalele sălbatice, mai exact de urși.

Scena atacului a fost înregistrată

De altfel, scena atacului ursului a fost înregistrată audio pe camera video pe care Tim o purta cu el. Luat prin surprindere, acesta nu a mai apucat să scoată capacul de pe obiectivul camerei. Incidentul a avut loc în urmă cu mai bine de 17 ani, în 2003, însă detalii despre tragedie au fost date publicității abia acum, după ce au apărut într-un film documentar.

„Grizzly man” fusese dependent de alcool şi de droguri care își găsise liniștea în mijlocul naturii. El spunea că se simte mai în siguranță în mijlocul fiarelor decât în lumea oamenilor.