Evenimentul Zilei > International > Atac sângeros în SUA. 5 persoane au murit. Poliția a deschis focul
Atac sângeros în SUA. 5 persoane au murit. Poliția a deschis focul

Atac sângeros în SUA. 5 persoane au murit. Poliția a deschis focul

Autoritățile din SUA achetează un caz unde un bărbat și-a ucis mama, tatăl vitreg și doi polițiști în timpul unui asediu de câteva ore în orașul Watauga, Carolina de Nord.

Doi ofițeri au fost împușcați în timp ce erau într-o misiune de control într-o casă de pe Hardaman Circle din Boone, după ce vecinii au anunțat că proprietarul casei și familia sa nu au mers la serviciu și nu au răspuns la apeluri telefonice. Deputații au intrat în reședință după ce au constatat că toate vehiculele aparținând rezidenților se aflau pe proprietate.

Doi polițiști au fost uciși în conflictul armat

Reprezentanții poliției spun că Isaac Alton Barnes, în vârstă de 32 de ani, este principalul suspect de uciderea sergentului în vârstă de 36 de ani, Chris Ward, a adjunctul Logan Fox, în vârstă de 25 de ani, Michelle Annette Ligon, în vârstă de 61 de ani, și George Wyatt Ligon, în vârstă de 58 de ani.

Barnes, care este fiul vitreg al lui Michelle și George Ligon, a murit în conflictul armat.

În momentul în care au intrat în casă, au fost primiţi cu focuri de armă.

Unul dintre oamenii de ordine, Chris Ward a murit la spital. Însă  colegul său, Logan Fox  a murit la faţa locului.

Alți reprezentanți ai forțelor de ordine care au încercat intervină au fost ţinta unor tiruri. Unul dintre ei a fost atins de gloanţe, însă era protejat de echipament, precizează biroul şerifului.

Atacatorul a continuat să tragă sporadic asupra forțelor de ordine, care au avut nevoie de 13 ore pentru a prelua controlul asupra situației.

”Suspectul, care i-a ucis pe cei doi polițiști, este suspectat de uciderea a doi civili în casă”, potrivit aceleiași surse.

Şeriful Len Hagaman a declarat pentru postul local WSOC că atacatorul a fost ucis şi că celelalte două victime erau mama şi tatăl său vitreg.

În Statele Unite, în care se află în circulaţie extrem de multe arme de foc, iar aproximativ 50 de poliţişti sunt ucişi în fiecare an în exerciţiul funcţiunii.