Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia de la Onești, evitată în Argeș. Un bărbat a amenințat că își dă foc într-un cimitir
Tragedia de la Onești, evitată în Argeș. Un bărbat a amenințat că își dă foc într-un cimitir

Tragedia de la Onești, evitată în Argeș. Un bărbat a amenințat că își dă foc într-un cimitir

Un bărbat din județul Argeș a amenințat că se autoincendiază într-un cimitir. A amenințat chiar fortele de ordine cu cuțitul. Din fericire, negociatorii au avut mai mult succes decât la Onești.

Tragedia de la Onești, evitată în Argeș! Update: Potrivit presei locale, preotul a purtat discuții cu forțele de negociere pentru a da detalii care să îl facă pe bărbat să renunțe la gestul său extrem.

Update 2: Bărbatul care ameninţa că îşi dă foc, miercuri, în cimitirul din oraşul Ştefăneşti, a fost imobilizat fără a fi folosite cătuşe, iar la faţa locului se aflau doi negociatori, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

IPJ Argeș: A fost imobilizat fără a fi folosite cătușe. Bărbatul a cooperat cu forțele de ordine

„Bărbatul a fost imobilizat în jurul orei 10,15, conform procedurilor în vigoare, fără a fi folosite cătuşe. Ulterior a cooperat cu forţele de ordine. Conform Legii nr. 192 din 25 octombrie 2019 (…), poliţistul este îndreptăţit să utilizeze cătuşe sau alte mijloace de imobilizare în scopul împiedicării sau neutralizării acţiunilor violente ale oricărei persoane (…) în scopul prevenirii autovătămării persoanei ori apariţiei unei stări de pericol la adresa vieţii, sănătăţii sau integrităţii corporale a poliţistului sau a altei persoane. Persoana era în pericol să îşi facă rău”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeş.

Conform sursei citate, la faţa locului au existat, încă din primele momente, doi negociatori, unul dintre ei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale (SAS), de unde a fost trimisă, preventiv, o grupă care să poată interveni în cazul în care situaţia degenera.

Știrea inițială: Un bărbat a ameninţat că îşi dă foc, miercuri, în cimitirul din oraşul Ştefăneşti, judeţul Argeş. Ulterior acesta a fost imobilizat de poliţişti. Epitești.ro a transmis că situația a atins un punct critic. Bărbatul a luat în mână o sticlă cu benzină, cu care s-a pregătit să se autoincendieze. Potrivit Epitești.ro, bărbatul avea în mână și un cuțit, cu care a încercat să țină la distanță forțele de intervenție: pompieri și mascați din cadrul Poliției. De față au fost prezenți mai mulți negociatori, care au încercat să îl facă să renunțe la planul său sinucigaș.

Tragedia de la Onești, evitată în Argeș! Un litigiu privind proprietatea a stat la baza incidentului

Omul era nemulțumit de extinderea cimitirului din localitate, cel mai probabil din cauza unui litigiu privind proprietatea, relatează Agerpres. „Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ştefăneşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat de 60 de ani, din Ştefăneşti, este în cimitirul din localitate, unde ameninţă cu autoincendierea, nemulţumit fiind de extinderea cimitirului”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Conform aceleiaşi surse, la faţa locului a fost mobilizat un număr impresionant de forțe. S-au deplasat echipaje de poliţişti şi şeful Poliţiei Ştefăneşti, pentru luarea primelor măsuri necesare. În vederea detensionării situaţiei, au mai ajuns în zonă adjunctul inspectorului şef al IPJ Argeş, şeful Serviciului Ordine Publică, dar şi o echipă din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

De asemenea, a fost alertat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, care a trimis un echipaj. Bărbatul a fost în cele din urmă imobilizat de poliţişti şi condus la audieri. În prezent el se află în custodia Poliției. Epitești.ro mai relatează că este foarte probabil că bărbatul să fie internat la secția psihiatrie.