Şeful MAI a pus întrebarea întrebărilor în dosarul crimelor de la Oneşti

„Noi suntem obligaţi să tragem învăţămintele pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple.
Este fals că structurile chemate să intervină când s-a dat ordinul să intervină nu erau echipate cum trebuie. Verificările noastre vizează cea de-a 3-a componentă a analizei, cea a intervenţiei.

Lucian Bode

(n.r. – despre faptul că una dintre victime a fost omorâtă după ce l-a lovit pe criminal) Am auzit această afirmaţie şi asta va rezulta din anchetă. Avem o anchetă penală preluată din Parchet şi din anchetă va rezulta acest lucru.

Pe baza declaraţiilor martorilor, va rezulta dacă una dintre victime l-ar fi atacat pe criminal şi de acolo a fost ceea ce spuneau cei prezenţi în coferinţa de presă de marţi. Va rezulta dacă ar fi fost acel declic la 16:55, când după o perioadă de linişte şi când totul părea că se îndreaptă spre o direcţie bună, s-a întâmplat acest lucru

Vizăm analiza intervenţiei şi dacă s-a văzut că nu dau rezultate negocierile, poate ar fi fost nevoie să treacă la o altă abordare. Dar cu siguranţă, din ancheta noastră trebuie să rezulte un lucru foarte clar: care era planul doi, ce ar fi avut în plan să facă poliţiştii dacă negocierile nu duceau în direcţia dorită de noi?”, a declarat Lucian Bode jurnaliştilor care i-au pus întrebări despre dosarul crimelor de la Oneşti.

Filmul complet al crimelor de la Oneşti

Ce s-a întâmplat la Oneşti din momentul în care criminalul a sunat la 112 şi până când a fost împuşcat? Filmul complet al evenimentelor poate fi accesat aici. Amintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au deschis marţi un dosar penal in rem pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

„În aceste împrejurări, o echipă formată din doi procurori din cadrul unităţii judeţene şi lucrători din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul de Investigaţii Criminale precum şi Serviciul Criminalistic s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor de cercetare penală în vederea aflării adevărului şi lămuririi cauzei sub toate aspectele ce ţin de împrejurările în care a fost săvârşită fapta.

În acest sens, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem (dosar penal in rem) cu privire la fapta comisă şi au fost luate măsurile urgente pentru administrarea probelor privind activitatea infracţională constatată, respectiv a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificaţi şi audiaţi martorii ce au asistat la desfăşurarea evenimentelor, au fost fixate şi ridicate mijloacele materiale de probă de la locul faptei, în acest moment ancheta fiind în desfăşurare”, se arată în comunicatul remis magistraţii Tribunalului Bacău.