Evenimentul Zilei > Actualitate > Update. Soția criminalului de la Onești, 30 de zile în arest
Update. Soția criminalului de la Onești, 30 de zile în arest

Update. Soția criminalului de la Onești, 30 de zile în arest

Doi muncitori care lucrau într-un apartament din Onești au fost sechestrați și apoi înjunghiați mortal de fostul proprietar al imobilului.

Update 2 martie. Soția criminalului de la Onești va sta în arest următoarele 30 de zile. 

Poți să citești și firul evenimentelor de la Onești. Ai aici toate detaliile

Sau poți să citești detaliile terifiante despre modul în care cei doi oameni au fost uciși de călăul din Onești.

După toate detaliile de la evenimentul tragic de la Onești, acestea sunt concluziile. 

—————————————————————————————–

UPDATE: Conform surselor Antena3, soția criminalului de la Onești a fost reținută de politie pentru o perioadă de 24 de ore. Ea este acuzată de complicitate la acțiunea de sechestrare a celor doi muncitori.

Femeia are vârsta de 67 de ani. A fost evacuată din apartamentul respectiv la începutul acestui an. Ea lucrează la firma care a preluat apartamentul din care fuseseră evacuați soții Moroșanu.

Din ultimele informații apărute în presă reiese că numele criminalului ar fi Gheorghe Moroșanu.


Doi muncitori au fost înjunghiați mortal într-un apartament din Onești, județul Bacău.

Cei doi bărbați, în vârstă de 36 și 52 de ani, au fost înjunghiați mortal luni. Ei se aflau la muncă.

Inițial au fost sechestrați de fostul proprietar al imobilului, care, ulterior i-a și înjunghiat.

În cele din urmă, agresorul a fost împușcat de poliție în momentul intervenției forțelor de ordine.

Agresorul pierduse imobilul în urmă cu 12 ani. Chiar compania la care lucrau cei doi bărbați înjunghiați a câștigat apartamentul.

Acesta i-a sechestrat pe cei doi muncitori în speranța că va putea negocia cu poliția pentru a-și lua înapoi apartamentul.

Chiar el a sunat la poliție și a declarat că îi ține pe cei doi muncitori sechestrați și că ei se află sub amenințarea unui cuțit.

La un moment dat, negocierile nu au mai funcționat, așă că agresorul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori. Agresorul este un bărbat în vârstă de 65 de ani.

Citește și: Cuțitarul din Capitală prins de Poliție. A înjunghiat doi oameni în plină stradă

Polițiștii au stat 4 ore în fața blocului

Din primele informații reiese că negocierile ar fi durat foarte mult. Oamenii legii au stat 4 ore în fața blocului pentru a vorbi cu agresorul.

Cms. Gabriela Ciobanu, IPJ Bacău: „Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale.

La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine.

În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit.

La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat.

În momentul pătrunderii în apartament, au fost găsite cele două persoane, care prezentau multiple plăgi înjunghiate.

Cele doua persoane au primit îngrijiri medicale de specialitate, însă urmare a leziunilor suferite, au decedat. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea de cercetări potrivit competențelor”.

Desfășurarea evenimentului

Imediat după apelul la 112, făcut chiar de agresor, zona a fost împânzită de polițiști, jandarmi și de pompieri.

Un negociator a încercat să-l convingă pe bărbatul de 65 de ani să renunțe la amenințări și să-i elibereze pe cei doi muncitori pe care îi luase ostatici.

De altfel, pe tot timpul negocierilor agresorul i-a ținut în dreapta și în stânga sa pe muncitori, pe balconul imobilului, situat la etajul 3 al blocului.

Din nefericire, acțiunea forțelor de ordine s-a soldat cu un eșec.

Dintr-o dată agresorul nu a mai ținut cont de nimic și a început să bage cuțitul pe rând în cei doi muncitori, în mod repetat. Forțele de ordine au intrat în casa cu pricina de unde s-au auzit nu mai puțin de 5 focuri de armă.

Un vecin din blocul de vizavi i-a filmat pe cei 3 în balcon. Agresorul negocia cu polițistul din fața blocului, iar cei doi bărbați stăteau de-o parte și de alta a agresorului.

Criminalul, deși a ajuns la spital cu multiple plăgi împușcate, în urma intervenției în forță a polițiștilor, este în viață și va fi supus intervenției chirurgicale.