Evenimentul Zilei > Politica > Tragedia de la Neamț afectează calendarul electoral al PNL. Decizia luată de liderii partidului
Tragedia de la Neamț afectează calendarul electoral al PNL. Decizia luată de liderii partidului

Tragedia de la Neamț afectează calendarul electoral al PNL. Decizia luată de liderii partidului

Liberalii au decis să amâne evenimentul de lansare al viitorului program electoral din cauza tragediei de la Piatra Neamț și vor să mai adauge ceva investiții în domeniul Sănătății .

După ce mai multe partide au anunțat că își întrerup evenimentele de campanie electorală, în contextul nenorocirii care s-a petrecut la Spitalul Județean din Piatra Neamț, a venit și rândul PNL să o facă. Potrivit unor surse politice, liberalii își vor prezenta viitorul program electoral undeva pe la finalul săptămânii sau la începutul săptămânii viitoare, timp în care vor continua să lucreze la el

Documentul face referire la investiții importante în sănătate care, în acest context, n-ar trebui pomenite, consideră liderii partidului. O astfel de prezentare, a promisiunilor electorale din Sănătate, i-ar putea irita pe alegătorii și simpatizanții PNL, dat fiind că partidul se află de un an la guvernare, iar în sistemul medical nu s-a schimbat aproape nimic.

Astfel, oamenii PNL vor avea timp să reformuleze unele capitole și să adauge altele, astfel încât să nu dea impresia alegătorilor că liberalii au un interes major în reformarea Sănătății. O parte importantă a programului a fost alocată prezentării proiectelor de investiții în infrastructură rutieră și feroviară. Astfel, PNL promite investiții de câteva zeci de miliarde de lei în următorii patru ani, parte finanțate din programele europene.

De asemenea, în program nu vor fi uitați copiii, pentru care PNL promite o majorare a alocațiilor cu 40% anul viitor, și pensionarii cărora li se promite o nouă creștere a pensiilor cu 5%, în funcție de evoluția inflației.

PNL a îngrășat sistemul bugetar

Pe de altă parte, deși promit că nu se vor atinge de salariile bugetarilor, PNL susține că pregătește un program de reorganizare a instituțiilor publice, în urma cărora vor fi făcute disponibilizări de funcționari.

În primele nouă luni ale acestui an, sistemul bugetar a ajuns la 1,24 milioane de angajaţi, în creștere, cu 15.000 de posturi, raportat la luna septembrie a anului 2019. Cei aproximativ 15.000 de bugetari au fost angajați în ultimul an, de la preluarea guvernării de PNL, conform informațiilor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

În acest context, la finalul primelor nouă luni din acest an, cheluielile de salariazare pentru personalul angajat la stat, a ajuns la 80,9 miliarde de lei, cu 6,5%, mai mult, comparativ cu anul precedent.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: