Evenimentul Zilei > Economie > Veşti bune de la CEC Bank! A luat 50 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii. Pentru ce sunt banii
Veşti bune de la CEC Bank! A luat 50 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii. Pentru ce sunt banii

Veşti bune de la CEC Bank! A luat 50 mil. euro de la Banca Europeană de Investiţii. Pentru ce sunt banii

CEC Bank a semnat un acord de 50 milioane euro cu Banca Europeană de Investiţii. Banii sunt pentru finanţarea IMM-urilor şi a companiilor cu capitalizare medie.

CEC Bank a obţinut cel de-al treilea acord de finanţare dintre cele două parţi, după cele semnate în 2013, respectiv 2014, şi care au avut o valoare cumulată de 145 milioane euro. Banii sunt  pentru finanţarea IMM-urilor şi a companiilor cu capitalizare medie.

CEC Bank a încheiat un nou acord de finanţare, în valoare de 50 de milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), prin schemele de finanţare dedicate pentru economiile afectate de COVID-19, potrivit unui comunicat al băncii.

Sumele pot fi puse deja la dispoziţia clienţilor băncii

Prin noul acord de finanţare, CEC Bank poate oferi credite pe termen mediu (până la 5 ani), cu un nivel al dobânzii redus cu minimum 0,25% faţă de dobânda standard.

”Prin acest nou acord de finanţare, continuăm buna colaborare pe care o avem cu BEI încă din anul 2013 şi ne diversificăm resursele disponibile pentru finanţarea economiei, în special pentru IMM-uri şi companii cu capitalizare medie. Finanţarea pusă la dispoziţie de BEI contribuie la îmbunătăţirea accesului companiilor la credite şi ne permite să susţinem proiecte de investiţii care contribuie la modernizarea şi diversificarea activităţii economice şi la menţinerea şi/sau crearea de noi locuri de muncă”, spune Bogdan Neacşu, Preşedinte şi Director General CEC Bank.

CEC Bank este prima bancă din România care a accesat finanţările dezvoltate de BEI

Acesta este un nou tip de finanţare dezvoltat de BEI în contextul pandemiei COVID-19, pentru a sprijini revenirea sectorului IMM, iar CEC Bank este prima bancă din România care a accesat finanţările dezvoltate de BEI ca răspuns la COVID-19. Colaborarea dintre CEC Bank şi BEI a început în 2013, iar acesta este cel de-al treilea acord de finanţare semnat de cele două părţi. Precedentele acorduri au fost semnate în 2013, respectiv 2014 şi au avut o valoare cumulată de 145 de milioane de euro.

CEC Bank a oferit finanţări în valoare de circa un miliard de lei pentru peste 1.500 de companii

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2020.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie 2019, în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de peste 36 miliarde lei, la finalul primului semestru din 2020, informează Agerpres.