Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis își lansează programul electoral.„Sunt optimist, pentru că românii vor schimbare”
Iohannis își lansează programul electoral.„Sunt optimist, pentru că românii vor schimbare”

Iohannis își lansează programul electoral.„Sunt optimist, pentru că românii vor schimbare”

Președintele Klaus Iohannis își prezintă, duminică, programul electoral pentru cel de-al doilea mandat la Cotroceni.

„Au trecut 30 de ani de la Revoluție, dar moștenirea comunismului s-a văzut în toate perioadele în care PSD a fost la putere, perpetuând incompetența. Acest partid a fost o o piedică în calea dezvoltării României în toți acești 30 de ani. După guvernarea PSD, România riscă să rămână singura țară din UE cu MCV. Drumul spre o Românie normală e foarte dificil, dar sunt optimist, pentru că românii vor schimbare și luptă pentru această schimbare”, a declarat Klaus Iohannis.

„Drumul spre o Românie normală este foarte dificil, dar sunt optimist. Românii vor schimbare şi luptă pentru ea. Este timpul pentru a răspunde la întrebarea ce avem de făcut pentru ca România să devină o ţară normală. În primul rând, România normală este ţara în care statul se află în slujba cetăţeanului, o administraţie modernă, în spirit european. După guvernarea dezastruoasă a PSD care a afectat funcţionalitatea statului, trebuie să refacem credibilitatea instituţiilor statului, pentru ca cetăţenii să îşi recapete încrederea. Trebuie să reașezăm administrația publică pe standarde corecte. România normală este România legii, adică țara în care legea este egală pentru toți. Nimeni nu ar trebui să se poată pune mai presus de lege pentru a scăpa de răspundere. Justiția independentă este garanția funcționării democrației, este garanția modernității României. Am fost și voi rămâne un susținător ferm al luptei împotriva corupției. Consolidarea unui stat de drept puternic înseamnă o legislație suplă, ușor de înțeles și aplicat elaborată în legătură directă cu nevoile cetățenilor. Actuala legislație trebuie supusă unui amplu proces de revizuire. România normală este România sustenabilă prin educație, sănătate și solidaritate”, a adăugat președintele.

Știre în curs de actualizare