Evenimentul Zilei > Actualitate > Tragedia de la Colectiv a generat poate cel mai emoţionant caz al anului. Soţii Marcela şi Dorin trăiesc minunea
Tragedia de la Colectiv a generat poate cel mai emoţionant caz al anului. Soţii Marcela şi Dorin trăiesc minunea

Tragedia de la Colectiv a generat poate cel mai emoţionant caz al anului. Soţii Marcela şi Dorin trăiesc minunea

La un an și jumătate de la vestea cumplită care le-a dat viața peste cap, când unicul lor fiu a murit în cumplitul incendiu din Colectiv, soții Bucă au din nou motiv de bucurie. Un miracol a apărut în viața lor.

Marcela și Dorin Bucă aflau cu mare durere în suflet că fiul lor Andrei în vârstă de 29 de ani murea pe 30 octombrie 2015, în incendiul de la Colectiv. Dispariția lui a lăsat un gol imens în viața familiei.

Chiar înainte de sărbătoarile pascale, Marcela și Dorin au din nou motiv de bucurie: au născut un copil, o fetiță perfect sănătoasă, căreia i-a pus numele Andreea Gabriela. Și, chiar dacă Marcela are 52 de ani, a născut fără probleme, iar fetița este perfect sănătoasă.

“Pieta, acea sculptură a marelui Michelangelo, este considerată cea mai mare operă de artă a tuturor timpurilor. Se spune că niciun scriitor, oricât de talentat ar fi fost el, nu a reuşit să transpună în cuvinte Pieta în aşa fel încât descrierea să se ridice la nivelul acestei capodopere. La fel putem spune şi noi: nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil! Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire Lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă!”, a declarat Dorin Bucă, potrivit Obiectivbr.ro

“În momentul când a plecat Andrei dintre noi, am simţit că viaţa noastră nu mai are niciun sens. Am simţit un gol atât de mare încât, în fiecare zi când ne sculam, ne uitam unul la altul, ne luam în braţe şi plângeam. Dar am strâns din dinţi, nu ne-am lăsat şi ne-am înţeles, tot aşa, din priviri, uitându-ne unul la altul, că nu are rost să continuăm în această lume dacă nu mai facem un copil”, a mai spus tatăl lui Andrei.

Andrei Petru Bucă este tânărul brăilean care a pierit în clubul “Colectiv” la doar 29 de ani. Absolvise facultatea de arhitectură şi lucra la o renumită firmă din domeniu, având deja câteva reuşite deosebite pe plan profesional. „

La educaţia şi aptitudinile sale, ar fi putut oricând să plece în străinătate. Eu l-am convis să rămână în ţară, pentru că şi aici se pot face lucruri deosebite, iar el a îmbrăţişat până la urmă atât de mult această idee încât încerca să îi convingă şi pe alţii să rămână şi să îşi facă o carieră de succes în ţară. Mi-ar fi plăcut să ajungem să lucrăm împreună în domeniul meu, al construcţiilor navale…”, spunea tatăl, în toamna anului trecut, la împlinirea unui an de la tragicul eveniment din “Colectiv”. 

„N-am să uit niciodată acele ieşiri pe Dunăre, când tatăl lui ne vorbea despre cum funcţionează vaporul cu zbaturi, iar Andrei era mândru de ceea ce făcuse tatăl său pentru salvarea acelei nave. Încă nu pot să mă obişnuiesc cu gândul că Andrei nu mai este. Am impresia că e undeva, pe la Bucureşti, şi că o să vină iar, cu Kuki, într-o sâmbătă, să ne reunim toată gaşca”, spunea, tot astă toamnă, Mario Apostol, unul dintre prietenii cei mai buni ai lui Andrei Bucă.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: