
Rețeta pentru tortul de post cu ananas. În timpul postului, deserturile pot fi o provocare pentru cei pasionați de dulciuri. Este necesar să găsească opțiuni alternative pentru prăjiturile sau torturile preferate.
50 de minute pentru a prepara tortul de post cu ananas
Tortul cu ananas reprezintă desertul perfect pentru pasionații de fructe exotice. Dacă optați pentru o conservă de ananas de cea mai bună calitate, rezultatul va fi cu siguranță delicios!
Acest tort se poate face rapid, fiind necesare 50 de minute.
Ingrediente pentru tortul de post cu ananas
Crema de ananas:
- Ananas proaspat/in conserva 400-600g;
- Nuci de caju crud 400g;
- Zahar sau alt indulcitor natural 3-6 linguri;
- Gelatina vegetala (agar agar) 1 pliculet sau tarate;
- phsyllium 1 lingura;
- Unt de cocos 8-10 linguri
Blat:
- Biscuiti;
- Unt de cocos
Modul de preparare al tortului de post cu ananas
Nucile de caju se lasă la hidratat peste noapte, timp de cel puțin 8 ore.
Dacă doriți să accelerați procesul, folosiți apă fierbinte și lăsați-le la oparit timp de 15 minute.
După aceea, scurgeți apa și clătiți nucile. Apoi, puneți-le într-un blender împreună cu sucul de ananas și mixați până obțineți o compoziție omogenă.
Adăugați gelatina sau tărâța de psyllium și bucățile de ananas, amestecând bine.
Pentru blat, sfărâmați biscuiții și amestecați-i cu unt de cocos topit. Puneți amestecul într-o formă de tort și adăugați crema de ananas deasupra.
Lăsați la frigider câteva ore înainte de a servi.

tort cu ananas de post / sursa foto: dreamstime.com
Alternativa la blatul pentru tortul de ananas
Blaturile de tort din timpul postului pot fi preparate din făină, apă minerală, zahăr și bicarbonat de sodiu sau praf de copt. De asemenea, se pot adăuga nuci pentru a conferi un ușor crocant.
În acest caz, avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 grame zahăr
- 400 ml apă minerală
- 500 grame făină
- ulei
- gem de caise
- bicarbonat de sodiu
În primul rând, se pregătesc foile de tort. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar apoi se prepară blatul. Într-un bol, se amestecă zahărul, apa minerală și bicarbonatul de sodiu, după care se adaugă făina. Se încorporează și câteva grame de caise, amestecând din nou.
Dacă blatul este prea moale, se adaugă făină suplimentară și se amestecă din nou. Se coace în cuptor timp de 20 de minute, repetând procesul pentru celelalte două foi de tort. Între timp, se prepară crema.