Lângă Odessa, în apropierea coastei stațiunii Chernomorsk, o imensă tornadă a măturat marea. Fenomenul a fost filmat de martori oculari, după care filmarea a ajuns pe internet. Videoclipul a fost publicat pe 17 iunie pe canalul Telegram „Overheard Odessa”.

 

Vremea rea ​​de astăzi a afectat în special regiunile sudice ale Ucrainei și a provocat o mulțime de probleme în mai multe orașe. Cernomorsk a fost mai norocos – stațiunea aflată chiar la sud de Odessa nu a fost atinsă de vremea rea ​​și chiar i-a oferit posibilitatea de a admira spectaculosul oferit de tornadă.

Tornada s-a format chiar în Marea Neagră și nu s-a apropiat de coastă. Cu toate acestea, la acea vreme exista o navă nu departe de vârtejul atmosferic.

Trebuie remarcat faptul că acest fenomen natural este destul de frecvent pe coasta Mării Negre.

După cum s-a raportat, pe 9 iunie, lângă Mariupol, o tornadă de 40 de metri formată nu departe de șosea a avariat o mașină care trecea pe acolo.

Anterior, s-a raportat că în noaptea de 17 iunie, vremea urâtă a dezlănțuit Mariupol din cauza unei furtuni puternice cu grindină mare și rafale puternice de vânt. A fost un videoclip și o fotografie cu consecințele dezastrului.

De asemenea, joi, stațiunea Kirillovka a intrat sub apă din cauza ploilor abundente.

Un ciclon format în Marea Neagra va lovi și România

Un ciclon format în Marea Neagră va aduce rafale de vânt de până la 90 de km/h, iar, mâine, furtunile vor ajunge și în București.

Mai multe zone din Moldova, Dobrogea și Muntenia vor fi afectate de ciclonul ce se îndreaptă spre România.

Două tornade de dimensiuni și intensitate reduse s-au produs miercuri seară în orașul Babadag din județul Tulcea. Fenomenele extreme au fost observate atunci când regiunea geografică s-a aflat sub incidența unui cod portocaliu de precipitații și vânt puternic, scrie Gândul..