Evenimentul Zilei > Actualitate > Toate școlile și grădinițele din acest județ se închid. Anunț de ultimă oră al autorităților
Toate școlile și grădinițele din acest județ se închid. Anunț de ultimă oră al autorităților

Toate școlile și grădinițele din acest județ se închid. Anunț de ultimă oră al autorităților

Toate unitățile de învățământ intră în scenariul roșu din cauza pandemiei și își suspendă cursurile. Anunț oficial

Anunț oficial al autorităților într-una dintre cele mai reprezentative zone din țară.

Toate școlile din Târgu Mureș și din alte 6 localități din județul Mureș intră în scenariul roșu de luni, 19 octombrie 2020.

Învățământul va continua 100% online timp de 14 zile, anunță Prefectura Mureș.

Anunțul este publicat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Mureș.

„În conformitate cu adresa transmisă de Direcția de Sănătate Publică Mureș, din cauza ratei de incidență cumulată a cazurilor mai mare de 3 la 1000 de locuitori, unitățile de învățământ din 7 unități administrativ teritoriale ale județului Mureș vor funcționa în scenariul 3 (roșu) începând cu data de 19 octombrie 2020”

Astfel, se vorînchide școlile și grădinițele în Municipiul Târgu-Mureș și localitățile Ungheni, Cristești, Cozma, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș și Sântana de Mureș.

„Timp de două săptămâni, elevii și cadrele didactice din aceste unități școlare își vor desfășura activitățile instructiv-educative on-line”, se arată în comunicatul Prefecturii Mureș.

 

Avertismentul premierului Ludovic Orban

 

Despre închiderea școlilor, la nivel național, premierul Ludovic Orban a declarat  că „suspendarea cursurilor școlare și organizarea cursurilor, orelor în sistem online în toate școlile” se numără printre măsurile care se aplică în momentul în care rata de infectare dintr-o localitate depășește 3 cazuri la mia de locuitori, în ultimele 2 săptămâni.

 

Primul ministru a făcut acest precizări în aceeași zi în care Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a anunțat că rata de infectare pentru București este de 3,02 la mia de locuitori.

 

Șeful Executivului a precizat că închiderea școlilor se aplică în momentul în care Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență constată depășirea, comitet care are la dispoziție 48 de ore pentru această decizie.

Premierul Ludovic Orban a mai precizat că, „după părerea mea, odată ce DSP a transmis către centrul de comandă și către Prefectură indicele de 3,02, nu se mai poate întoarce situația. Nu văd un motiv prin care s-ar întoarce. Sigur că raportările de duminică la 10 până luni la 10 cuprind mai puține cazuri, dar odată indicele depășit trebuie adoptat”.