Evenimentul Zilei > EVZ Special > Timișoara. Și pompierii au coșmaruri după incendiul în care au ars de vii patru copii
Timișoara. Și pompierii au coșmaruri după incendiul în care au ars de vii patru copii

Timișoara. Și pompierii au coșmaruri după incendiul în care au ars de vii patru copii

Tragedia de la Timișoara, în care patru copii mici au sfârșit în chinuri groaznice, arși de vii în camera în care fuseseră închiși de părinți, afectează deopotrivă rudele rămase în viață și salvatorii. Imaginile dezastrului sunt cutremurătoare.

Pompierii au folosit un aparat de termoviziune pentru a identifica victimele, în momentul intervenției. ”Fumul era așa de negru și dens încât nu vedeai la jumătate de metru în față”, au relatat aceștia. Apoi au avut parte de imagini de coșmar. Cătălin Temelie, plutonier major ISU Timiș, a povestit la Digi24 cum a fost: „Îți rămâne acea imagine în cap. Fără să vrei, tot îți vine acea imagine în cap și te gândești dacă ai fi putut face altceva”.

În seara tragediei, cei patru copii care au murit erau în grija fratelui lor mai mare, de 14 ani. Acesta a chemat pompierii. Potrivit mamei celor cinci, care era la muncă în momentul respectiv ( îngrijea, trei ore pe noapte, un bătrân), fiul cel mare a mers la bucătărie să încălzească laptele pentru bebelușul de 7 luni, iar la întoarcere a găsit camera inundată de fum. Ar fi folosit extinctorul, dar nu a reușit să stingă focul.

„Vina mi-o asum, sunt în stare să-mi asum vina. (…) Pentru niște amărâți de bani mi-am pierdut copiii”, a spus mama copiilor, care susține acum că și-ar lua viața dacă nu ar fi rămas în viață unul din copii. Băiatul care a upraviețuit, arată autoritățile de la Protecția copilului, este profund afectat. El se simte direct răspunzător de moartea fraților săi.

În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere.

Sursa foto – video: Sursadevest.ro