Istvan Beke, care este membru al grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM) din Transilvania, a primit cinci ani de închisoare cu executare pentru acte de terorism.

Soția deținutului susține că persoane rău-intenționate vor să îl facă pe Istvan să nu poată fi eliberat condiționat și îi pune bețe în roate.

Potrivit Wowbiz.ro, soţia teoristului maghiar a declarat că cineva a creat un cont fals cu numele soțului ei. 

„Cineva îi vrea răul soţului meu. A făcut un cont fals de Facebook, cu numele şi pozele lui, iar acum se dă drept el. Asta ca să creadă lumea că soţul meu are telefon în penitenciar şi să fie sancţionat, să nu poată ieşi pentru bună purtare”, a declarat nevasta teroristului.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat, în luna iulie, la 5 ani de închisoare, pe Szocs Zoltan şi Beke Istvan Attila, membri ai grupării "Mişcarea de Tineret 64 de Comitate" (HVIM), în dosarul în care sunt acuzaţi că intenţionau să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat la manifestările de 1 Decembrie, de la Târgu Secuiesc, din 2015. 

Instanţa supremă a schimbat încadrarea juridică a faptelor din "atentat împotriva unei colectivităţi" în forma tentativei, în cea de acte de terorism. Astfel ÎCCJ a hotărât condamnarea lui Beke Istvan Attila la pedeapsa de 5 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi, scăzând din pedeapsa principală durata reţinerii, arestării preventive şi a arestului la domiciliu, care a însumat 6 luni.