Evenimentul Zilei > Politica > Tensiuni uriașe la Cotroceni. Decizia luată de AUR îi activează pe SPP-iști
Tensiuni uriașe la Cotroceni. Decizia luată de AUR îi activează pe SPP-iști

Tensiuni uriașe la Cotroceni. Decizia luată de AUR îi activează pe SPP-iști

Consultările care trebuie să aibă loc la Cotroceni se anunță a fi tensionate și puse sub sceptrul scandalului ieftin. Și asta după ce Diana Șoșoacă, membră AUR, a anunțat că nu și-a făcut testul COVID-19, obligatoriu înainte de consultările de la Cotroceni.

Faptul că decizia luată de Diana Șoșoacă îl vizează direct pe președintele Klaus Iohannis și îl pune în pericol, ca și pe ceilalți participanți, declanșează alerta la Cotroceni.

AUR va fi reprezentat la negocierile cu șeful statului pe marginea formării noului Guvern de Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, parlamentar AUR care va participa la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, susține că nu poate fi obligată să facă testul COVID-19.

„Nu mă poate nimeni obliga să-l fac”, a spus Diana Șoșoacă.

„Să organizeze aceste consultări într-un cadru medical specializat. Să-și ia un costum special. Eu nu-mi fac acest test Covid-19. Nu mă poate nimeni obliga să-l fac. Este poziția mea. N-am știut de acest test. Eu resping categoric să se efectueze un test pe mine.

Iar domnul președinte Iohannis să facă cosultările online dacă se teme.

Singurul virus pe care îl putem transmite e virusul patriotic”, a spus parlamentarul Diana Șoșoașcă, la România TV.

Cine e Diana Șoșoacă

Diana Iovanovici-Șoșoacă a câștigat notorietate și tracțiune electorală în special de pe urma pandemiei de COVID-19 și a măsurilor luate de autoritățile române în această perioadă.

Șoșoacă a câștigat notorieta după discursul furibund de la Iași, când l-a criticat tocmai pe președintele Iohannis.

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Paraschiva?”, se întreba, atunci, în fața a câtorva sute de oameni, doamna Șoșoacă.

Diana Sosoaca AUR
Diana Sosoaca, de la AUR, a produs un scandal uriaș înainte de consultările de la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis

„I-am spus lui Orban: Arestează-mă, bă! Că nu mă oprești tu pe mine!”, a continuat Șoșoacă.

După Iași, la doar două luni distanță, Diana Șoșoacă s-a remarcat la Constanța cu prilejul unui alt scandal similar, declanșat de combinația dintre restricțiile impuse de pandemia COVID-19 și sărbătoarea religioasă ocazionată de pelerinajul la peştera Sf. Apostol Andrei.

Cu această ocazie, IPS Teodosie, Arhiespiscopul Tomisului a dat în judecată autoritățile din Constanța pentru a ridica restricțiile.

Într-un alt clip video, Diana Șoșoacă este filmată în timp ce rostește un apel către români, într-o înregistrare video de peste o oră și 20 de minute.

„Români! Este momentul recuperării României! Este momentul eliberării de sub dominația bolșevico-stalinistă a lui Iohannis, Orban și a lui Arafat. Români! Este momentul nostru!”, a declarat, printre altele, politicianul AUR, cu acest prilej.

Consultările de la Cotroceni, pline de tensiune

Luni au fost programate consultările între președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcția de prim-ministru. Din delegaţia AUR face parte George Simion, Claudiu Târziu, Ringo Dămureanu, Dan Tanasă și Diana Şoşoacă.

PNL şi USR vor merge luni la consultările de la Cotroceni cu propuneri separate pentru funcția de premier. Negocierile pentru formarea unui nou cabinet, la care a participat și UDMR, au fost suspendate duminică, întrucât cele trei partide nu s-au înțelesul în privinţa împărțirii funcțiilor din Guvern și din Parlament.

Discuțiile au eșuat penru că nu s-a ajuns la înţelegere privind primul ministru. Mâine, la discuţia cu președintele țării, PNL şi USR vor merge cu propria nominalizare de prim-ministru, iar UDMR va lua o decizie în acest sens mâine dimineață, la Consiliul Permanent al Uniunii.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.