„Templul” microbiștilor, noul stadion Steaua, a fost inaugurat! Cum arată bijuteria de 95 milioane de euro.

„Templul” microbiștilor, noul stadion Steaua, a fost inaugurat! Cum arată bijuteria de 95 milioane de euro.

Mult așteptata inaugurare a noului stadion Steaua a avut loc vineri. Reconstruit pe locul fostei arene unde s-a scris istorie, complexul ultramodern are dotări premium și un design occidental, dar și un cost pe măsură.

La recepția celebrei arene din Ghencea au participat premierul Ludovic Orban, primarul Capitalei, Nicușor Dan, și Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Stadionul din Ghencea, cu o capacitate de 31.254 de locuri, a fost reconstruit pe locul fostei arene. Are spații VIP, loje și parcare, sală de forță și de recuperare, un restaurant, magazine și găzduiește muzeul CSA Steaua. De asemenea, complexul dispune de spații de cazare pentru sportivi: 24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare). Costul total al bijuteriei este de 94.672.020 euro.

Ciucu: Va fi spațiu de promenadă

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunţat că, după recepţia lucrărilor la Complexul Steaua, va discuta cu Ministerul Apărării pentru a-l deschide pentru public, ca spaţiu de promenadă.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Lucrările sunt gata. Acum, eu îmi doresc doar 3 lucruri. Mulţi, mulţi copii şi tineri să se antreneze în acest complex sportiv (9 discipline), să facă performanţă şi să ajungă să joace pe acest stadion şi... Complexul să fie accesibil publicului, să fie deschis ca spaţiu de promenadă. Voi discuta cu Ministerul Apărării despre acest ultim aspect, după ce se va face recepţia", a scris Ciucu, vineri seara, pe pagina de Facebook.

El spune că acest complex sportiv a fost "de 3 ori mai ieftin decât Stadionul Naţional, făcut de 3 ori mai repede, de un consorţiu de firme româneşti".

Primul meci, găzduit în aprilie 2021

Ziarul ”Observatorul Militar”, oficiosul MApN, beneficiarul arenei din Ghencea, anunță că primele meciuri din Ghencea vor putea avea loc abia în aprilie 2021. Meciul inaugural ar putea fi programat pe 9 aprilie, data la care a fost inaugurat vechiul stadion în 1974. Momentan, nu s-a stabilit niciun adversar pentru inaugurare, dar fanii CSA Steaua se gândeau tot la varianta OFK Belgrad.

Stadionul Steaua va fi omologat și pentru rugby, iar dacă o anume echipă sau naționala României va dori să evolueze aici, o va putea face, a anunțat Clubul Sportiv al Armatei. Ultimul titlu câștigat de Steaua la rugby a fost în 2006.