Evenimentul Zilei > Sport > Imagini fabuloase cu Stadionul Steaua. „Bijuteria” din Ghencea prinde tot mai mult contur | FOTO
Imagini fabuloase cu Stadionul Steaua. „Bijuteria” din Ghencea prinde tot mai mult contur | FOTO

Imagini fabuloase cu Stadionul Steaua. „Bijuteria” din Ghencea prinde tot mai mult contur | FOTO

Lucrările de la stadionul Steaua avansează în fiecare zi, fiind tot mai aproape de finalizare.

Fabuloasa arenă din Ghencea prinde tot mai mult contur. Constructorul a început de câteva zile montarea grilajului din exteriorul tribunei oficiale , dar și a unor panouri roș-albastre de design din jurul stadionului. În luna august se va monta și gazonul, iar inaugurarea arenei va avea loc în toamna acestui an.

„Ghencea va fi gata în octombrie”, spunea Gică Popescu, consilierul primului ministru privind organizarea EURO, la finalul lunii mai.

Stadion Steaua, detaliile proiectului:

Cost construcţie 94.672.020 milioane de euro

Capacitate: 31.254 de locuri

Suprafața de joc 105m/68m. Gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă

Spații de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare)

Restaurant

Muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua

Spații VIP (loje și parcare)

Sală de forță și de recuperare

Punct medical de prim ajutor

Zona de presă si sky-box ul în partea superioară a Tribunei 1 pentru a spori vizibilitatea și care respectă standardele UEFA și FIFA

Sala de conferință

Vestiare pentru sportivi

Magazine

Spații tehnice și pentru birouri

Potrivit GSP.ro, oricine poate solicita închirierea stadionului, dar pot exista piedici în privința FCSB-ului. „Referitor la posibilitatea folosirii stadionului de alte echipe sportive, acestea pot să închirieze și să joace pe noua arenă cu respectarea dispozițiilor legale. Înțelegerile cu alte părți interesate se vor discuta la momentul solicitării. Nu avem cunoștință de existența unui demers oficial al Clubului Fotbal Club FCSB SA în acest sens, până la această dată.

SA Steaua București va avea prioritate în folosirea stadionului. Orice altă cerere va fi analizată obiectiv, la momentul formulării acesteia, atât din punctul de vedere al necesității, cât și al oportunității, conform prevederilor legale. Noua arena va aparține Unității Militare 02301 București având indicativ de cazarmă. Totodată, noul stadion va face parte din Complexul Sportiv Steaua, deținut de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București.

Bineînțeles că stadionul nu va avea statut de cazarmă. Această exprimare este doar un termen administrativ pentru acest gen de obiective”, a fost reacția MApN, pentru sursa citată. (FOTO: facebook/AS947)

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: