A avut deja loc o înțelegere la nivel guvernamental și parlamentar în vederea modificării legislației, în așa fel încât TVR să poată demara procedura insolvenței. Schimbările propuse ar putea intra în dezbatere în regim de urgență săptămâna viitoare, urmând să fie adoptate în plen în plen în aproximativ 2-3 săptămâni, la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Sursele citate mai sus susțin că insolvența este inevitabilă cu atât mai mult cu cât problemele de ordin financiar au adus Televiziunea Română în situația incapacității de plată. Cu privire la modul în care poate fi modificată legilația în vederea facilitării procedurii de insolvență, au avut deja loc o serie de discuții între reprezentanții Ministerului Finanțelor și parlamentarii comisiilor de specialitate din Parlament.

Întâi de toate, s-a propus modificarea Legii Insolvenței 85/2014 și a Legii 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiofuziune și Societății Române de Televiziune.

În cele din urmă, s-ar fi ajuns la concluzia că este suficientă doar modificarea Legii 41/1994, în sensul extinderii atribuțiilor Consiliului de Administrație al TVR, potrivit HotNews.