Evenimentul Zilei > Social > Taximetriștii din Timișoara fac GREVĂ JAPONEZĂ și se pregătesc să dea Uber în judecată
Taximetriștii din Timișoara fac GREVĂ JAPONEZĂ și se pregătesc să dea Uber în judecată

Taximetriștii din Timișoara fac GREVĂ JAPONEZĂ și se pregătesc să dea Uber în judecată

Taximetriștii din Timișoara au intrat, vineri, în grevă japoneză, pe perioadă nedeterminată, în semn de protest față de concurența neloială pe care consideră că le-o fac cei de la Uber.

În Timișoara există 1.900 de taximetriști, iar majoritatea dintre ei poartă, de vineri, banderole albe agățate de oglinzile mașinilor, iar pe geamuri au lipit afișe cu mesajul “Solidari cu taximetriștii europeni”.

Taximetriștii sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile românești și europene nu iau nicio măsură pentru a stopa activitatea Uber așa cum se desfășoară în acest moment, și solicită respectarea legii. Potrivit patronilor firmelor de taximetrie timișorene, “toți cei care fac transport public de persoane în regim de taxi, ceea ce face și Uber, trebuie să respecte această Legea taximetriei, și anume să folosească mașini special autorizate, dotate cu case de marcat, iar șoferii să fie atestați. Taximetriștii din Timișoara s-au organizat într-o asociație și intenționează să dea compania Uber în judecată, la fel ca cei din Cluj-Napoca.