Evenimentul Zilei > International > Taximetrist român ucis în Londra. Criminalul a fost prins. „Era drogat!”. Dezvăluiri de ultimă oră
Taximetrist român ucis în Londra. Criminalul a fost prins. „Era drogat!”. Dezvăluiri de ultimă oră

Taximetrist român ucis în Londra. Criminalul a fost prins. „Era drogat!”. Dezvăluiri de ultimă oră

Taximetrist român ucis în Londra. Ucigașul şoferului din Oradea a fost prins. Sora lui Gabriel Bringye susține că puștiul de 15 ani care i-a ucis fratele era drogat

Taximetrist român ucis în Londra. Epilog dramatic în cazul lui Gabriel Bringye, omorât la doar 37 de ani.

Poliția din Londra a anunțat reținerea unui suspect în acest caz, în persoana unui puști de 15 ani.

Despre autorul crimei, sora lui Gabriel a declarat că ar fi fost drogat.

Suspectul de crimă este acuzat și de comiterea unui jaf.

Detalii de ultimă oră arată că românul taximetrist a fost ucis cu mai multe lovituri de cuțit.

Taximetrist român ucis în Londra

Gabriel Bringye a fost omorât, miercuri seara, în mașina pe care o conducea, ca taximetrist.

Trupul neânsuflețit a fost observat de un șofer de autobuz, în faţa unei şcoli din Tottenham, în nordul Londrei.

Șoferul a fost cel care a anunțat autoritățile, după ce a observat că taximetristul român nu mișcă.

Sosiți la fața locului cu un elicopter, după 40 de minute, paramedicii nu au mai avut ce să facă și au constatat decesul.

Paramedicii au constatat că românul a suferit un traumatism prin înjunghiere.

Tânărul a fost declarat mort la faţa locului, miercuri seara, la ora 20.00, informează The Sun.

Reprezentanții Poliţiei Metropolitane, citate de presa britanică, au transmis că victima se numeşte Gabriel Bringye, în vârstă de 37 de ani.

Ucis de un client

Taximetrist român ucis în Londra. Ultimul său client, despre care se bănuieşte că l-ar fi ucis, a solicitat maşina folosind aplicaţia mobilă Bolt.

„Poliţia a fost chemată miercuri la Jarrow Road, Tottenham, la ora 19.21. Ofiţerii au asistat cu paramedici de la Serviciul de Ambulanţă din Londra şi Ambulanţa Aeriană din Londra”, a declarat un purtător de cuvânt al Scotland Yard.

Oficialul Scotland Yard a adăugat:

„În ciuda eforturilor depuse de serviciile de urgenţă, el a fost declarat mort la faţa locului la ora 20. Apropiaţii săi au fost informaţi”.

The Sun mai scrie că din maşina condusă de orădean nu s-a furat nimic.

Suspect de crimă la 15 ani

Anchetatorii au arestat, vineri, un băiat de 15 ani, suspectat de crimă asupra taximetristului român.

Suspectul a fost arestat și pentru un jaf, în alt caz cercetat de polițiștii britanici.

Băiatul a fost dus la o secție de poliție din nordul Londrei, unde rămâne în arest.

Un purtător de cuvânt al Scotland Yard a declarat: „Băiatul de 15 ani a fost arestat vineri, 19 februarie, după-amiaza, fiind suspectat de crimă”.

Gabriel urma să se căsătorească

Taximetrist român ucis în Londra. Gabriel Bringye era în Marea Britanie de 13 ani și a lucrat ca taximetrist în Londra din 2015.

Originar din Oradea, el plănuia să se căsătorească cu logodnica lui, Mara, în acest an, a dezvăluit un prieten.

Prietenul a adăugat: „Planurile de nuntă au fost suspendate din cauza Covid, dar Gabriel spera că el și Mara se vor putea căsători anul acesta”.

„Este o tragedie îngrozitoare. Era cea mai drăguță, mai blândă ființă umană pe care ai putea să o întâlnești. Nu ar fi făcut rău nici unei muște. Suntem cu toții șocați”, a adăugat prietenul.

„Nu știm dacă s-a certat poate cu un pasager și a fost înjunghiat din cauza asta. Nu-mi vine să cred de ce ar vrea cineva să-l rănească”, a mai spus acesta.

Familia strange bani pentru a-l readuceîn țară

Între timp, sora lui Gabriel (în foto Faceebook), şi ea stabilită în Marea Britanie, încearcă să strângă bani pentru repatrierea fratelui ei.

Ea a deschis pe platforma gofundme.com o pagină de donaţii în acest sens.

„Din păcate, fratele meu a fost omorât în timpul serviciului ca şofer de taxi. Clientul se pare că era drogat, a rezervat o cursă de câteva lire, a hotărât să folosească cuţitul de mai multe ori”, a scris sora lui Gabriel.

„Nu avem prea multe informaţii despre ce s-a întâmplat pentru că poliţia nu ne spune nimic. În urmă au rămas o familie ce nu îşi va reveni niciodată”, a adăugat orădeanca.

Ea face apel la toți cei care pot să o ajute:

„Ajutaţi-ne vă rugăm să îl ducem pe Gabriel acasă, să fie lângă părinţi, în ţara în care s-a născut şi ar fi vrut să se ducă înapoi într-o zi, dar nu aşa”.

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) a anunţat că va dona 10.000 de lei familiei lui Bringye.

„Încurajăm pe oricine dorește să ajute familia românului înjunghiat în timpul serviciului, să doneze în contul familiei, pentru repatrierea și înmormântarea acestuia”, a transmis Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

„Din nefericire, meseria de taximetrist nu este atât de ușoară cum se crede, iar colegii noștri au devenit victime în multe situații, așa cum s-a întâmplat cu tânărul înjunghiat de un client, la Tottenham, în nordul Londrei, în timpul serviciului. Vom face donația de 10.000 de lei luni și suntem alături de familia îndurerată”, a adăugat Vasile Ștefănescu.

12 crime într-un an

Gabriel este a 12-a persoană care a fost înjunghiată în Londra în acest an, a treia într-o săptămână și a cincea în doar 12 zile.

Numărul crimelor a crescut de la an la an, o creștere imensă a numărului de persoane care sunt înjunghiate mortal.

Alți doi londonezi  au fost uciși în luna februarie.

Sven Badzak, în vârstă de 22 de ani, a fost înjunghiat în Kilburn, nord-vestul Londrei, pe 6 februarie.

Hani Solomon, în vârstă de 19 ani, a fost ucis, săptămâna trecută, lângă stația de metrou Parsons Green, din vestul Londrei.