Evenimentul Zilei > International > Șofer român de taxi, ucis cu cruzime la Londra. Familia cere ajutor pentru repatriere
Șofer român de taxi, ucis cu cruzime la Londra. Familia cere ajutor pentru repatriere

Șofer român de taxi, ucis cu cruzime la Londra. Familia cere ajutor pentru repatriere

Un șofer român de taxi, din Capitala Marii Britanii a fost găsit înjunghiat. Poliția londoneză suspectează  că un client care a fugit. 

Corpul lui Gabriel Bringye (37 de ani), un şofer care intenționa să se căsătorească în acest an cu logodnica sa Mara, a fost găsit în noaptea de miercuri spre joi, în autovehiculul său, în apropierea unei şcoli din Tottenham.

Detectivii cred că el a fost ucis de către un client care a fugit înainte de apariția poliției. Mai mulți prieteni afirmă că nu a fost furat nimic şi cred că Bringye fie a fost victima unui atac ţintit, fie a fost ucis în urma unei dispute spontane cu clientul său.

Un şofer de autobuz ce era parcat pe sensul opus a alertat poliţia şi la locul incidentului a fost chemată o ambulanţă aeriană, care a declarat decesul lui Gabriel Bringye 40 de minute mai târziu.

După acest incident Scotland Yard a lansat a 15-a anchetă pentru crimă din acest an în Londra.

Gabrel Bringye era originar din România, dar trăia în Regatul Unit de 13 ani şi lucra ca şofer de taxi în Londra din anul 2015. Sora sa a oferit poliţiei detalii despre ultima lui adresă, care era din Tottenham (nordul Londrei).

”Planurile de nuntă fuseseră puse în aşteptare din cauza COVID-19, dar Gabriel spera că el şi Mara se vor putea căsători în acest an. (…) Toţi suntem şocaţi. Nu ştim dacă poate a avut o ceartă cu un pasager şi a fost înjunghiat din cauza asta. Nu pot să cred de ce ar fi vrut cineva să îl rănească”, a declarat un prieten din Londra de-ai victimei.

”Credem că a fost înjunghiat de un client în timpul unei curse comandate prin aplicaţia Bolt. Atacatorul nu a luat nimic de la el şi (tragedia) s-a întâmplat într-o zonă cu trafic redus, ceea ce lasă impresia că atacatorul poate a pregătit totul înainte”, a spus un alt prieten.

Familia lui Gabriel solicită ajutor pentru repatrierea sa

Familia lui Gabriel este distrusă după acest eveniment. Vestea decesului a venit ca un trăznet asupra prietenilor lui Gabriel și asupra rudelor, care solicită acum ajutor pentru repatrierea acestuia, scrie Bihon.

Din păcate, fratele meu a fost omorât în timpul serviciului ca şofer de taxi. Clientul se pare că era drogat, ce a rezervat o cursă de câteva lire a hotărât sa folosească cuţitul de mai multe ori.

Nu avem prea multe informaţii despre ce s-a întâmplat pentru ca poliţia nu ne spune nimic şi vinovatul încă nu a fost prins. În urmă au rămas o familie ce nu îşi va reveni niciodată.

Ajutaţi-ne vă rugăm să îl ducem pe Gabriel acasă, să fie lângă părinţi, în ţara în care s-a născut şi ar fi vrut sa se ducă înapoi într-o zi, dar nu aşa”, a scris Magdalena Renata Bringye, în apelul lansat pe gofundme.