Taxa specială la restaurant. Ce pățești dacă vii cu prăjitura de acasă

Taxa specială la restaurant. Ce pățești dacă vii cu prăjitura de acasă Sursa foto: Photo 1082295 © Stuart Key | Dreamstime.com

Clienta unui restaurant din Viena a avut o surpriză neplăcută în timp ce-și sărbătorea ziua de naștere alături de mai mulți prieteni. Conducerea localului i-a cerut o taxă specială, pe farfurie, pentru că și-a adus tortul de acasă.

Taxă specială la un restaurant vienez pentru cei care doresc consume produse aduse din afară. A constatat-o una dintre clientele care își sărbătoreau ziua de naștere, alături de mai mulți prieteni. Conducerea localului i-a spus cât ar trebui să plătească în plus, iar acest lucru a făcut-o să se lase păgubașă.

Taxă specială la un restaurant

O femeie care a dorit să petreacă ziua de naștere într-un restaurant vienez, alături de prieteni, a avut o surpriză neplăcută. S-a întâmplat atunci când a rugat personalul localului să-i aducă farfurii și tacâmuri pentru a consuma un tort pregătit acasă. Gazdele, patronii restaurantului, nu au avut nimic împotrivă. Doar că i-au atras atenția că va costa în plus.

Aceștia i-au cerut clientei o taxă specială de 2,5 euro pentru fiecare farfurie și tacâm pe care le-a solicitat. Costurile s-au ridicat, peste nota de plată, în valoare de 200 de euro, la aproape 18 euro. Bani pe care clienta nu a dorit să-i mai scoată din buzunar. Drept urmare a renunțat să-și mai trateze invitații, în număr de șapte, cu desert. Ea și-a luat prăjitura și a dus-o acasă, după cum relatează publicația Heute.

Ne puteți urmări și pe Google News
Petrecere

Petrecere aniversară Sursa foto: Photo 107129751 © Liquoricelegs | Dreamstime.com

Patronii restaurantelor au confirmat

Patronii restaurantelor din capitala Austriei au confirmat că percep costuri suplimentare celor care vor să consume produse aduse din afară. Ei au precizat că pentru fiecare tacâm gol se percepe o taxă specială. Aceasta a fost stabilită la 2,5 euro, dar nu poate depăși 25 de euro pentru un tort aniversar.

„Puteți să vă aduceți propria prăjitură. Percepem o taxă specială de serviciu de 2,50 euro de persoană, care poate ajunge la maxim 25 de euro pentru un tort aniversar”, au transmis reprezentanții restaurantului.

Patronii de restaurante susțin că nu au nimic împotriva cererilor speciale venite din partea clienților. Însă aceștia trebuie să plătească dacă vor să beneficieze de servicii în plus, față de cele oferite.

Taxă specială pentru un restaurant

Sursa foto:pixabay.com

Taxă specială justificată de patroni

Patronul unui restaurant a explicat de ce este percepută o astfel de taxă pentru clienții care au cereri speciale. El a arătat că există anumite costuri, în astfel de situații, pe care restaurantul trebuie să le acopere. Drept urmare, o astfel de taxă, de 2,5 euro este absolut justificată.

„Curățarea farfuriei și a tacâmurilor este inclusă în acest cost suplimentar. De aceea suma de 2,50 euro este mai mult decât corectă. Unii colegi percep chiar mai mult”, a mai arătat patronul.

Potrivit acestuia, pe lângă costurile cu spălatul tacâmurilor apar și alte probleme. Atunci când clienții își aduc propriile preparate pe care vor să le consume la restaurant, localul nu poate să-și vândă propriile preparate. În plus, aceștia țin ocupate mesele unde ar putea să se așeze alți consumatori. Pentru ca toată lumea să fie mulțumită, patronii trebuie să-și acopere aceste costuri suplimentare de undeva.