Prețul unui snițel la restaurant. A devenit un lux pentru majoritatea oamenilor. „Este prea scump, prefer să îmi prepar acasă!”

Prețul unui snițel la restaurant. A devenit un lux pentru majoritatea oamenilor. „Este prea scump, prefer să îmi prepar acasă!”

Prețurile la restaurante au crescut considerabil, iar oamenii nu mai au bani să mănânce în oraș. Și șnitelul a devenit un lux, iar unele persoane nu înțeleg de ce trebuie să plătească sume uriașe pentru o bucată de carne.

Un șnitel a ajuns să coste peste 30 de euro, iar oamenii nu își mai permit să mănânce la restaurant. Acesta nu este popular doar în Austria, ci și în alte țări. Oamenii sunt revoltați că trebuie să scoată din buzunar sume uriașe pentru o avere, iar proprietarii teraselor spun că prețurile crescute la carne și ulei de floarea soarelui sau prețurile mai mari la energie i-au făcut să scumpească tot. „Se termină distracția cu șnițelul”, spun oamenii pe forumuri.

„Nu pot să înțeleg: 30 de euro?”. Este prea scump pentru mine pentru un șnitel la han, ceea ce înseamnă că voi continua să-mi fac șnitel acasă din cele mai bune ingrediente. Apoi plătesc doar o fracțiune pentru bere, apă și cafea. Dacă cineva vrea să plătească prețul, este perfect în regulă, iar dacă o majoritate din Austria nu vrea asta, atunci vor fi doar câteva restaurante mai puține în Austria. Nici o problemă, oricum nu este suficient personal în gastro. Deci totul se aranjează de la sine”, spune un lat austriac.

Sursă Youtube

Oamenii au decis să economisească bani și să evite vizitele la restaurant, potrivit DerStandard.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alimentele s-au scumpit în Austria

Rata generală a inflației din Austria a atins 10,5%, cea mai mare rată din Republica Alpină din 1952. Energia casnică a fost principalul motor de preț, urmată de costurile cu combustibilul pentru transport și alimente (bacănii și restaurante). Costul locuințelor, apei și energiei a crescut cu 19,8% din septembrie 2021, transportul (inclusiv combustibilul) a crescut cu 17,5%, iar alimentele și băuturile nealcoolice au crescut cu 13,9%.

În plus, prețurile restaurantelor și hotelurilor au crescut cu 10,5% în ultimul an. Tobias Thomas, director general la Statistics Austria, a declarat: „În septembrie 2022, rata inflației de +10,5% nu numai că a depășit pragul de zece procente, ci și nivelurile ridicate din timpul crizei petrolului din anii 1970. „O creștere mai mare a prețurilor de consum a fost măsurată ultima dată în iulie 1952, când rata inflației a fost de 14,1 la sută.”