„Ea ar trebui să dea tonul, că ea face de râs Justiția. Ar trebui să își dea demisia doamna Tarcea, pentru că, din păcate, altă modalitate nu există. Puterea legislativă sau executivă, ținând cont de independența justiției nu are cum să intervină. Singurul gest salutar este să își dea demisia. E o rușine că în fruntea justiției în România tronează cineva care spune că România a aderat prea devreme la Carta Drepturilor Omului. Eu cred că este declarația anului. Este o declarație care se înscrie în linia lansată de doamna Prună (Raluca Prună, fost ministru al Justiției – n.r.), cea care spunea că drepturile omului sunt un lux”, a decalrat Tăriceanu, la Târgu-Jiu.

Declarația a venit în contextul răspunsului Cristinei Tarcea, care a declarat, vineri, că există o coadă mare a persoanelor care trebuie să demisioneze și o va face, probabil, când îi va veni rândul.

„Vreau să vă spun faptul că în ceea ce priveşte datul demisiei, există o coadă atât de mare la care sunt aliniate atât de multe persoane, probabil când o să îmi vină şi mie rândul, probabil mi-o voi da. Acord întotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coadă”, a declarat Tarcea.