Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu, scandal cu o avocată celebră. „O duduie înțepată…”. Reacția celei vizate
Tăriceanu, scandal cu o avocată celebră. „O duduie înțepată…”. Reacția celei vizate

Tăriceanu, scandal cu o avocată celebră. „O duduie înțepată…”. Reacția celei vizate

Călin Popescu Tăriceanu lansează un atac devastator, pe Facebook, împotriva avocatului Ingrid Mocanu.

Liderul ALDE scrie că Ingrid Mocanu îi datorează și lui libertatea, grație numeroaselor intervenții și luări de poziție împotriva Statului paralel. Mesajul fostului președinte al Senatului s-a vrut a fi o replică la criticile pe care i le-a adus avocatul.

„Aflu că o duduie înțepată și pe deasupra avocată, care a stat ani de zile mai mult în boxa acuzaților decât în Barou, nu mai are loc de mine și îmi pune în cârcă desființarea Secției Speciale. Adică exact cea pentru care m-am luptat din greu, condiționând sprijinul pentru noul guvern de păstrarea ei”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

În continuare, liderul ALDE susține că are merite în lupta cu Statul paralel și ar trebui să primească mulțumiri pentru „bătăliile” duse.

„Îi spun doar atât înțepatei: dacă oameni ca mine nu s-ar fi luptat ani de-a rândul cu Statul paralel, dacă l-am fi lăsat să se desfășoare în voie, azi nu ar mai fi scăpat, poate, fără cei patru ani cu executare din dosarul ANRP. Dacă azi, duduie, ești achitată, liberă, ferice și prestezi în voie pe Facebook, e poate și pentru că oameni ca mine au avut curaj și au denunțat permanent sistemul ticălos din justiție, în care condamnările se făceau pe bază de bilețele de la Servicii și pe alte considerente”, scrie fostul partener la guvernare al PSD.

Tăriceanu afirmă că nu se așteaptă la niciun fel de recunoștință, „doar la un pic de bun simț”.

Replica lui Ingrid Mocanu a venit prompt și tot printr-un mesaj postat în social-media. „Băi, penalule imun! Știi de ce nu ești tu la pușcărie? Pentru că te-a scăpat Dragnea și compania și pentru că ți-ai negociat prin păduri libertatea, trădând tot ce mișcă în jurul tău. Nu îți mai dă voie Pădurea să te mai iei de nimeni altcineva decât de mine?”, scrie avocatul.

Ingrid Mocanu îl desființează pe Tăriceanu, despre care afirmă că ar trebui să înfunde pușcăria, la fel ca Monica Macovei! „Și știi, mă, de ce am avut eu și alți nevinovați dosare ANRP? Alea de care nu «m-ai scăpat» tu, că erai prea ocupat să te vinzi pentru tine? Pentru că tu și Macovei ați vrut să vă umflați buzunarele vouă și prietenilor voștri, deși avizele de la Ministerele Justiției și Finanțe nu au fost favorabile pe legea care a dus oameni nevinovați prin pușcării. Voi trebuia să înfundați pușcăria pe viață, băi, trădător fără glorie! Ai «luptat» tu? Cum? Stând în genunchi la Dragnea să nu te dea pe mâna procurorilor pentru meleoanele pentru care Boureanu și Vlădescu vor înfunda pușcăria? Marș la lada de gunoi a istoriei, meschin fără scrupule!”.