Evenimentul Zilei > Politica > Tăriceanu nu se teme că va rămâne fără partid: ”Pleacă doar cei fără meserie”
Tăriceanu nu se teme că va rămâne fără partid: ”Pleacă doar cei fără meserie”

Tăriceanu nu se teme că va rămâne fără partid: ”Pleacă doar cei fără meserie”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu vorbește despre plecările din masive din partidul său. ”Nn țin pe nimeni cu forța”, spune acesta. El spune că partidul săpu va face pragul la parlamentare. Tăriceanu a declarat, vineri, în contextul plecării mai multor parlamentari din partid, că mutările au loc în încercarea „cu ardoare” a aleșilor de a mai prinde un mandat în Parlament, în contextul în care aceștia sunt ”parlkamentari de meserie”. 

”Am aflat că există colegi care poartă discuții. Nu țin pe nimeni cu forța, Dacă oamenii simt că nu mai au atașament de proiectele noastre, unii vor face un pas în afară. Fenomenul migratiei parlamentare este foarte amplu la noi”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la Libertatea.live. Potrivit lui Tăriceanu, ALDE nu va avea de suferit de pe urma plecărilor. Liderul partidului dă exemplul mișcărilor din Pro România: ”Au plecat de la Pro Romania 5 parlamentari, printre care si  Daniel Constantin. S-a întâmplat ceva cu partidul? Nu s-a întamplat nimic”.

Plecările parlamentarilor înainte de alegeri au loc în cazul celor care, spune Tăriceanu, ”nu au altă meserie”, iar înaintea alegerilor ”caută cu ardoare un loc de parlamentar, o solutie facilă”. Și fostul ministru Andrei Gerea a anunțat că pleacă din ALDE, după ce i-a cerut demisia lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea formațiunii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE