Suspiciuni de blat la Rapid. FRH nu poate face nimic

Suspiciuni de blat la Rapid. FRH nu poate face nimic Rapid. Sursa foto: Captură ecran

Federația Română de Handbal va cerceta mai multe rezultate din liga feminină, după ce mai multe materiale apărute în spațiul public ar indica faptul că mai multe echipe nu și-ar fi apărat corect șansele în ultima etapă.

Suspiciuni de non-combat în handbal

Federația Română de Handbal va analiza rezultatele din partidele Rapid – Măgura Cisnădie încheiat la egalitate, 32-32. De asemenea, Federația Română de Handbal va mai ancheta și rezultatul meciului dintre Corona Brașov și SCM Rm. Vâlcea, încheiat cu victoria echipei din Brașov.

Nicolae Lucam, secretarul general al Federației de Hanbal a sesizat marți, 21 mai, Comisia de Disciplină pentru analizarea meciurilor menționate. În urma rezultatelor obținute, Cișnădie și Brașov au evitat locul care duce la baraj, poziție care a revenit echipei CSM Târgu Jiu.

Cele două partide s-au jucat fix în urmă cu o săptămână de la aceeași oră. La scurt timp după flurierul de final, fanii celor patru echipe de handal și-au exrpimat nemulțumirea în spațiul online. Suporterii vâlceni au fost cei mai vocali, și-au acuzat propria echipă de non-combat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Handbal feminin

Handbal feminin. Sursa foto: Facebook / Rapid București

Cum au decurs meciurile

Până la pauză, echipa de hanbal din Râmnicu Vâlcea s-a distanțat la 7 puncte, după care, în repriza secundă tehnicianul norvegian Bent Dahl a înlocuit jucătoarele care au jucat bine, astfel Corona Brașov a reușit să întoarcă rezultatul și să câștige partida cu  38-34.

Cu victoria din ultima etapă, brașovenii au evitat locul 11, loc de baraj și s-a clasat pe poziția a 8-a. De partea cealaltă vâlcenii au rămas pe 5, loc care le asigură participarea în EHF European League.

În meciul din București dintre Rapid și Cișnădie, gazdele nu au avut un avantaj mai mare de două goluri. La pauză, tabela de marcaj a indicat egalitate, 16 goluri pentru ambele echipe.

Handbal feminin

Suspiciuni de non-combat în handbal. Sursa foto: Facebook

Federația Română de Hanbal nu poate inteveni

După pauză, Cișnădie a trecut în avantaj, scor 32-21, dar cu 7 secunde înainte de fluierul final, când deja se știa rezultatul în cealaltă partidă, Alexandra Badea a egalat pentru echipa giuleșteană. La fel ca echipa din Brașov, Cișnădie a evitat locul baraj și s-a clasat pe locul 10, în timp ce giuleștenii au terminat campionatul pe locul 2 și vor evoluat în Liga Campionilor.

La meciul din Giulești a fost prezent și Nicolae Luca, președintele Federației Române de Handbal. Oficialul FRH a premiat cu medalii de argint performanțe echipei bucureștene.  Comisia de Disciplină sesizată de secretarul general al Federației Române de Handbal nu poate face nimic altceva decât să ceara echipelor suspectate de non-combat o simplă declarație.

Federația Română de Handbal nu poate ancheta suspiciunea de blat și asta pentru că în luna martie Consiliul de Administrație a schimbat regulamentul de disciplină. Cazul poate fi preluat de instituțiile abilitate ale statului doar dacă FRH va depune o sesizare, potrivit GSP.