Evenimentul ZileiJustitieSurse: Angajaţii RAR şi de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Suceava, vizaţi de controale DNA

Surse: Angajaţii RAR şi de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Suceava, vizaţi de controale DNA

Surse: Angajaţii RAR şi de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Suceava, vizaţi de controale DNA
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, astăzi, 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău în trei dosare în care sunt investigate infracţiuni de corupţie şi spălare de bani.

UPDATE. Au loc percheziții la Serviciul de Permise din Suceava. Polițiștii sunt bănuiți că au dat permisul de conducere unor persoane care nu s-au prezentat la examen.

Aşadar, mai mulți angajați sunt suspectați că timp de mai mulți ani au dat permisul de conducere unor persoane care nici măcar nu s-au prezentat la examen.

Perchezițiile au fost demarate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Anchetatorii susțin că, de mai mulți ani, la Suceava funcționează „un fel de asociație familială unde angajații de la Serviciul Permise și Înmatriculări și polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție fie înlesnesc obținerea permiselor și înmatriculărilor, fie fac trafic de influență”.

„Procurorii și polițiștii fac peste 60 de percheziții în Suceava, într-un dosar privind obținerea frauduloasă a permiselor de conducere și înmatriculări frauduloase”, au declarat surse judiciare.

Ştirea iniţială

Lucrători de la Direcţia Judeţeană Anticorupţie Suceava, precum şi angajaţi ai filialelor Registrului Auto Român (RAR) din judeţele Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ, Bacău şi Suceava ar fi vizaţi de percheziţiile efectuate, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în trei dosare de corupţie, au precizat, pentru Agerpres surse judiciare.

Potrivit surselor citate, dosarele ar fi fost constituite în urma mai multor sesizări, plângerile fiind conexate, competenţa de lucru rămânând la DNA Suceava.

DNA: 67 de percheziţii în Bucureşti şi cinci judeţe în trei dosare ce vizează infracţiuni de corupţie şi spălare de bani

DNA a anunţat că se fac 67 de percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău în trei dosare în care sunt investigate infracţiuni de corupţie şi spălare de bani şi de constituire a unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018 – 2020.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava fac cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, de spălare a banilor şi de constituirea unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018-2020.

În cursul zilei de joi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 67 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ şi Bacău, din care nouă sunt instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale, se menţiona într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Ştire în curs de actualizare.


Accesează: