Evenimentul ZileiSocialŞoferi, atenţie! În vamă e haos la ieşirea din România. Rar a fost asemenea nebunie

Şoferi, atenţie! În vamă e haos la ieşirea din România. Rar a fost asemenea nebunie

Şoferi, atenţie! În vamă e haos la ieşirea din România. Rar a fost asemenea nebunie
Veşti foarte, foarte proaste pentru şoferii care miercuri, 25 noiembrie 2020, şi-au planificat să iasă din România prin PTF Giurgiu-Ruse, vamă în care s-au format cozi imense de TIR-uri.

Situaţia a devenit foarte complicată în noaptea de marţi spre miercuri, când TIR-urile care au aşteptat ieşirea din România prin PTF Giurgiu-Ruse au format cozi de aproximativ opt kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu. În aceste condiţii, cei mai mulţi şoferi au avut de aşteptat 100 de minute la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din România.

O veste bună pentru şoferi a venit abia spre dimineaţă, când timpul de aşteptare în vamă s-a redus la 60 de minute. La această situaţie extrem de neplăcută pentru cei care lucrează în domeniul transportului de mărfuri şi produse alimentare s-a ajuns mai ales din cauza triajului epidemiologic. Coroborat cu timpul mare de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, triajul a generat cozile kilometrice.

100 de minute de aşteptare în vamă

Astfel, numărul ridicat de mijloace de transport marfă care s-au prezentat pe sensul de ieşire din România, dar şi de triajul epidemiologic, au dus la timp de aşteptare pe sensul de ieşire din România de 100 de minute. De cealaltă parte, pe sensul de intrare în ţara noastră, aşteptarea a durat 40 de minute.

Informaţiile au fost oferite miercuri de purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Andreea Bicu. Reprezentanta vămii a mai dezvăluit că în ultimele 24 de ore s-au prezentat în PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, 1.165 de camioane şi 176 de autoturisme.

În acelaşi timp, pe sensul de ieşire din ţară au fost 1.155 de camioane, faţă de aproximativ 800 într-o zi obişnuită, dar şi 202 autoturisme. Conform sursei citate, timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru autoturisme a fost de 10 minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Ameninţare cu bombă în vama Giurgiu

Altfel, amintim că tensiunea a atins din nou cote mari în vama Giurgiu şi în urmă cu două săptămâni, când un cetăţean din Bulgaria a fost sancţionat cu amendă de 4.000 de lei după ce a sunat la 112 şi a anunţat că în acel punct de trecere a frontierei este o bombă. „Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un cetăţean bulgar cu privire la faptul ca în vama Giurgiu este o bombă. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care a fost identificat apelantul, un bărbat în vârstă de 50 de ani, conducătorul unui autocamion care se afla pe sensul de ieşire din România”, se transmis la acea vreme în comunicatul de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu. În urma verificărilor, cele sesizate nu au fost confirmate, iar cetăţeanul bulgar a fost sancţionat conform OUG 34/2008.

sursa: agerpres.ro

sursa foto

 


Accesează: