Evenimentul ZileiJustitieCOVID-19 i-a lovit pe doctori unde nu se așteptau. DNA a dat buzna peste medici

COVID-19 i-a lovit pe doctori unde nu se așteptau. DNA a dat buzna peste medici

COVID-19 i-a lovit pe doctori unde nu se așteptau. DNA a dat buzna peste medici
DNA verifică modul în care au fost amenajat spitalul din containere amenajat la Sibiu pentru pacienții cu Covid-19. Procurorii suspectează felul în care au fost cheltuite cele șase milioane de lei investite în respectiva construcție provizorie.

Containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii cu COVID-19, în valoare de 6 milioane de lei, au intrat în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba Iulia, unde există un dosar penal şi care a solicitat documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

„Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări ‘Amplasare provizorie şi reversibilă – construcţii modulare spital’ precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate”, a afirmat directorul SCJU Sibiu.

Peste șase milioane de lei cheltuiți de Consiliul Județean

În luna octombrie, SCJU Sibiu anunţat că a cheltuit peste şase milioane de lei pentru aceste containere în care sunt saloane pentru pacienţi, bani daţi de Consiliul Judeţean.

„Lucrările la cel mai important obiectiv de investiţii al SCJU Sibiu din anul curent, anume ‘Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital’ au fost finalizate în proporţie de 100%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări.

Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă investiţiile pentru asigurarea celor mai bune condiţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp”, anunţa în luna octombrie SCJU printr-un comunicat de presă.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a deschis pe 19 octombrie structura modulară pentru a fi internați și tratați pacienții diagnosticați cu COVID-19.

Structura modulară de tip spital are cabinete pentru medici, asistente și registratură, sală de tratament și 25 de paturi în 8 saloane (cinci saloane a patru paturi fiecare și trei saloane care au în total cinci paturi).

 


Accesează: