Evenimentul Zilei > Actualitate > Miza din spatele desantului DNA la foștii primari PSD! Procurorii au piste interesante
Miza din spatele desantului DNA la foștii primari PSD! Procurorii au piste interesante

Miza din spatele desantului DNA la foștii primari PSD! Procurorii au piste interesante

DNA a atacat în forță, joi, redutele pesediste. S-au făcut ample percheziții la foștii primari Daniel Tudorache și Marian Vanghelie, iar acestea dezvăluie pistele urmărite de procurori.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins, joi dimineață, la mai multe adrese din Capitală și din județul Ilfov într-un dosar în care ar fi vizați fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache și fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

În comunicatul DNA se afirmă că percheziții domiciliare au fost efectuate în 38 de locații situate pe raza municipiului București și județul Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

“Nu știu exact ce caută procurorii, este un dosar in rem, am înțeles că este un dosar în care sunt vizate mai multe persoane. Este un dosar în care se cercetează un abuz în funcție și trafic de influență, dar nu știu dacă este vorba de mine”, a declarat Marian Vanghelie.

“…am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea. Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “reținut” sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” în vreun dosar (…) Bu am nimic de ascuns”, spunea Daniel Tudorache în ziua descinderii.

Nebulizatoare de 4.000 de euro bucata

Potrivit unor surse din Primăria Sectorului 1, procurorii anticorupție ar fi ridicat mai multe documente legate de achizițiile derulate în acest an de una dintre cele mai importante societăți comerciale aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 1, respectiv de Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate Și Domenii de Interes Public Privat Sectorul 1 SA.

Printre țintele vizate de procurorii anticorupție, pe lângă cea legată de contractul privind tabletele pentru elevii din sectorul 1, se numără și documentația privind achiziția a circa 1.200 de nebulizatoare, ce ar fi fost derulată, înainte de alegerile locale, tot prin Compania de Investiții a Sectorului 1.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE