Evenimentul ZileiActualitateSurpriză uriașă pentru credincioși. Ce se poate întâmpla de Sfântul Andrei

Surpriză uriașă pentru credincioși. Ce se poate întâmpla de Sfântul Andrei

Surpriză uriașă pentru credincioși. Ce se poate întâmpla de Sfântul Andrei
Magistraţii Tribunalului Constanţa vor judeca decizia de interzicere a pelerinajelor religioase pe data de 24 noiembrie.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis cererea de preschimbare a termenului de judecată stabilit de instanţă în ceea ce priveşte soluţionarea cererii de suspendare a executării a unei decizii luate de CJSU Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul.

Cererea Arhiepiscopiei Tomisului vizează pelerinajul de Sfântul Andrei, programat pentru 30 noiembrie. 

Pelerinaj de Sfântul Andrei. Arhiepiscopia Tomisului împreună cu mai multe persoane, printre care generalul Mircea Chelaru, profesorul Florian Colgeac, inventatorul Iuliean Horneţ, au depus la Tribunalul Constanţa o cerere de anulare a unei decizii luate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinajele religioase să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde are loc evenimentul.

Iniţial, Tribunalul Constanţa a acordat termen în acest dosar pentru data de 4 decembrie.

Diana Iovanovici-Şoşoacă, avocatul care reprezintă Arhiepiscopia Tomisului în acest dosar, a cerut ca judecata cauzei să se facă mai devreme, având în vedere că pelerinajul de Sfântul Andrei este programat pe data de 30 noiembrie.

„Am solicitat un alt termen, având  în vedere faptul că discutăm despre un interes major naţional, de urgenţă, iar potrivit Codului de Procedura Civilă termenele se pot acorda chiar şi de pe o zi pe alta, în pricinile urgente.

Orice termen acordat peste data de 30 noiembrie, când se sărbătoreşte Sfântul Andrei, duce la lipsa de obiect a acţiunii, iar instanţa se va face vinovată de acest aspect. Prin acordarea unui termen la data de 4 decembrie, se urmăreşte atât de instanţă, cât şi de părţile chemate în judecată a rămânerii cauzei fără obiect, ceea ce înseamnă împiedicarea justiţiabilului la actul de justiţie”, a explicat avocatul Diana Iovanovici-Şoşoacă.

Astfel că luni magistraţii Tribunalului Constanţa au admis cererea de preschimbare a termenului de judecată pentru data de 24.11.2020.

ÎPS Teodosie consideră că restricţiile impuse de autorităţi pentru reducerea răspândirii coronavirusului „n-au logică”.

Pelerinaj de Sfântul Andrei. Arhiepiscopul Tomisului ÎPS Teodosie anunţase săptămâna trecută că va contesta în instanţă restricţiile impuse credincioşilor care doresc să meargă în pelerinaj, în 30 noiembrie, la Mănăstirea „Peştera Sfântului Apostol Andrei”, scrie RomaniaTV.


Accesează: