Evenimentul Zilei > Social > Surpriză pentru Tanczos Barna. Parcarea Ministerului Mediului a rămas goală
Surpriză pentru Tanczos Barna. Parcarea Ministerului Mediului a rămas goală

Surpriză pentru Tanczos Barna. Parcarea Ministerului Mediului a rămas goală

Ministrul Mediului Tanczos Barna, a decis ca parcarea din faţa sediului institușiei să fie destinată mijloacelor de transport nepoluante. Numai că el a constatat că a rămas cu o parcare goală. Sunt doar 4 mașini electrice.

„Avem doar patru maşini electrice. (…) Este foarte greu pentru colegi să accepte că trebuie să parcheze la 500 de metri de minister şi distanţa să o facă pe jos. E o nouă cultură care e în formare, cel puţin la ministerul Mediului”, a afirmat ministrul.

Puterea exemplului în privința mersului cu bicicleta

„Puterea exemplului este cel mai important şi, mai ales în ceea ce priveşte mersul cu bicicleta acest lucru nu se învaţă la şcoală neapărat. Anturajul, familia, vecinii, prietenii vor crea acea cultură despre care vorbim. Prin AFM putem finanţa infrastructură şi avem un capitol destinat pistelor de bicicletă. Nu avem, din câte ştiu o linie de finanţare pentru parcările de bicicletă, dar acele lucruri sunt minore. Acele lucruri nu cred că au nevoie de un program de finanţare naţional. Este nevoie de ordinul sutelor de lei, miilor de lei care la nivelul unei autorităţi publice locale sau la nivelul unui minister este o chestiune de voinţă, nu este o chestiune de buget sau de bani.

Avem şi noi, în faţa ministerului, o parcare de genul acesta pentru biciclete şi am golit parcarea ministerului colegii mei nu prea sunt bucuroşi. (…) Am decis să parcăm doar maşinile electrice în faţa ministerului. Avem o parcare liberă, din păcate goală, avem doar patru maşini electrice la minister”, a afirmat ministrul Mediului joi, în cadrul evenimentului More Cycling for a Greener Recovery, potrivit news.ro.

„O nouă cultură care este în formare”

Tanczos Barna a adăugat că a înţeles cât este de dificilă este gestionarea traficului.

„Este foarte greu pentru colegi să accepte că trebuie să parchete la 500 de metri de minister şi distanţa să o facă pe jos. E o nouă cultură care e în formare, cel puţin la ministerul Mediului”, a adăugat Tanczos Barna.

Tot joi, cu masca de protecție pe figură, Nicușor Dan a ajuns la un evenimentul organizat în Parcul Herăstră pe bicicletă. Primarul general s-a arătat nemulțumit de numărul mare de mașini din București și a promis că va lua măsuri.