Evenimentul Zilei > Politica > Surpriză de la Cluj. Lucian Kovacs este propus la șefia Academiei de Poliție
Surpriză de la Cluj. Lucian Kovacs este propus la șefia Academiei de Poliție

Surpriză de la Cluj. Lucian Kovacs este propus la șefia Academiei de Poliție

Directorul Muzeul de Artă Cluj Napoca, Lucian Nastasă Kovacs, este propus pentru ocuparea funcției de rector al Academiei de Poliție București.

Ministrul de Interne Lucian Bode a decis să pună piciorul în prag și vrea reformarea Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza București. Astfel, demnitarul îl propune pe directorul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, Lucian Nastasă Kovas, pentru funcția de rector al instituției aflate în subordinea MAI. Noul post ar urma să fie ocupat prin concurs.

Menționăm că Lucian Nastasă Kovacs este și consilier al ministrului Lucian Bode, activitatea prestată, însă, fiind neremunerată.

Lucian Nastasă Kovacs a coordonat proiectul de reformare al Academiei de Poliție

Ministrul de Interne a decis reformarea instituției, iar Lucian Nastasă Kovacs este cel care a condus echipa programului de restructurare. El a declarat, în acest context, că Ministerul Afacerilor Interne se ocupă cu activități culturale și educative, prin urmare s-a implicat activ în tot ceea ce ține de restructurarea Academiei.

”Am decis să nu dau declarații, decât în legătură cu activitățile mele intelectuale, adică cărți sau chestiuni care țin de cultură.. Ministerul Afacerilor Interne are activități cu culturale și educative.

La ședința guvernului de acum câteva săptămâni s-a făcut și un briefing de presă în care s-a menționat numele meu în legătură cu conducerea echipei care a elaborat hotărârea de guvern prin care se reorganizează Academia de Poliție și pentru mine este o realizare. Nimeni nu știe câte zile și nopți le-am pierdut pentru acest proiect!”, s-a exprimat Lucian Nastasă Kovacs.

Bode a decis să ia taurul de coarne

Potrivit consilierului lui Lucian Bode, promisiunile privind reformarea Academiei de Poliție au rămas doar la nivel de cuvânt, fiindcă nimeni nu a acționat în acest sens. Reprezentantul MAI, însă, a luat taurul de coarne și face noi reforme.

„De ani de zile se vorbește despre reorganizare, dar nimeni nu a făcut nimic. Acum domnul ministru Bode a luat taurul de coarne și face lucrul acesta. Am lucrat și lucrez pe această hotărâre de guvern și urmează celelalte documente care sunt specifice domeniului universitar care trebuiesc .

Știu că am o situație ingrată, pentru că, vă dați seama, dispar multe funcții, sunt orgolii în joc! Dar toate documentele trebuiesc aduse în acord cu legea!

După ce vor termina acest proiect cred că mă voi întoarce la proiectele mele personale. Funcția de rector se ocupă prin concurs!”, a declarat Lucian Nastasă Kovacs, directorul Muzeului de Artă Cluj, pentru gazetadecluj.ro.

Plagieri pe bandă rulantă. Ce reforme vor avea loc

Reformele ce se doresc a fi implementate la nivelul Academiei de Poliție se referă la desființarea celor două școli doctorale, care au fost acuzate în nenumărate rânduri de plagiat. Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, este și el suspectat de plagiere. Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) l-a somat pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, să informeze, concret, dacă șeful Inspecției Judiciare și-a plagiat lucrarea de doctorat, cu atât mai mult cu cât acesta reprezintă instituția chemată să verifice integritatea magistraților.

„AMASP solicită public ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să efectueze verificările instituționale necesare și să expună public motivul pentru care CNATDCU tergiversează complice să se pronunțe dacă jud. dr. Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, a plagiat teza sa de doctorat: „Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor”, permițându-i să beneficieze de sporuri presupus necuvenite pentru studiile doctorale invocate și să poată solicita, în curând, pensia de serviciu calculată prin raportare și la aceste sume.

Este nepermis ca o suspiciune de o asemenea gravitate privind lipsa de onoarea și integritate să fie lăsată să planeze atâta timp tocmai asupra șefului instituției chemate să verifice integritatea magistraților. Este cu atât mai grav cu cât această suspiciune îl face pe dl. jud. dr. Lucian Netejoru vulnerabil în funcția ocupata”, a transmis procurorul Alexandra Lacranjan pe Facebook.

Reamintim că în luna octombrie, anul trecut, fostul ministru al Educației Monica Anisie a anunțat că a retras acreditarea şcolilor doctorale „Drept” şi „Ordine Publică şi Siguranţă Naţională” din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: