S-a decis: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” nu mai organizează studii de doctorat

S-a decis: Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” nu mai organizează studii de doctorat

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că a retras acreditarea şcolilor doctorale „Drept” şi „Ordine Publică şi Siguranţă Naţională” din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunţat că a retras acreditarea şcolilor doctorale „Drept” şi „Ordine Publică şi Siguranţă Naţională” din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza Bucureşti.

„Am cerut, totodată, verificarea de către CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat ale persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Academiei de Poliţie şi care au obţinut titlul de doctor după 2011. Am solicitat, totodată, Consiliului Naţional de Etică al Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) un punct de vedere cu privire la încălcarea repetată a principiilor eticii academice şi a bunei conduite ştiinţifice şi aştept de la specialiştii Consiliului recomandările acestora. Nu în ultimul rând, am dispus iniţierea unei proceduri speciale de monitorizare a Academiei de către o comisie mixtă, din care să facă parte inclusiv reprezentanţi ai ARACIS”, a anunţat Monica Anisie.

Anisie a precizat că decizia a fost luată în urma unui raport al Consiliului de Etică şi de Management Universitar

În urma raportului Consiliului de Etică şi de Management Universitar, am realizat un ordin de ministru prin care am retras acreditarea Şcolii doctorale de la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, a informat ministrul Educaţiei

Ne puteți urmări și pe Google News

„În urma recomandărilor Consiliului de Etică şi Management Universitar (CEMU), formulate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020 (transmisă Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi înregistrată în data de 19.10.2020), ministrul Monica Cristina Anisie a aprobat retragerea acreditărilor celor două şcoli doctorale ale Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti: Drept, respectiv Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Ordinele de ministru au la bază prevederilor art. 170 alin. (1) lit. c) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. De asemenea, pentru soluţionarea aspectelor semnalate în Hotărârea nr. 79/08.10.2020, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis în data de 21.10.2020 către Ministerul Afacerilor Interne, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) solicitarea de a analiza recomandările din hotărârea CEMU şi de a implementa măsurile care se impun”, se arată în comunicat.

Când îşi va putea relua activitatea Academia de Poliţie  Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti

Academia de Poliţie din Bucureşti va putea relua activitatea de evaluare în vederea autorizării şcolilor doctorale după 5 ani, conform prevederilor legale.

„În acelaşi timp, având în vedere recomandarea menţionată la punctul 4 al Hotărârii CEMU, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a dispus demararea procedurii de monitorizare specială a instituţiei de învăţământ superior, potrivit art. 216 alin. (2) lit. c) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011. Măsurile anterior menţionate au fost luate în contextul nenumăratelor sesizări înregistrate la Ministerul Educaţiei şi Cercetării pe tema calităţii actului educaţional existent la nivelul Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucureşti. Totodată, s-a ţinut cont şi de raportul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne, care a relevat deficienţe majore în urma evaluării stadiului activităţilor de verificare a originalităţii tezelor de doctorat şi respectarea standardelor de calitate şi etică profesională în această instituţie de învăţământ superior”, menţionează sursa citată, potrivit Agerpres.