Gabriela Firea prezintă „capturi de pe site-urile agențiilor de mediu din Bucuresti, Cluj, Iași, Brașov, la final de an”. Rezultatele arată că în Capitală se respiră un aer „excelent”, conform măsurătorilor agențiilor de mediu, care „sunt în subordinea Ministerului Mediului. Nu a primăriilor!”, după cum ține să sublinieze edilul din București.

Și atunci, se întreabă Gabriela Firea pe Facebook, „pe cine vrea să sperie și să alunge din marile orașe ale țării?” ministrul PNL al Mediului, Costel Alexe? Tot ea oferă un posibil răspuns: „Pe cetățeni, pe oficialii străini, pe turiști, pe investitori? Penelistul specializat în tocat banii europeni în firme de apartament pentru protejarea a trei șerpi vrea să determine relocarea tuturor afacerilor în Budapesta sau la Sofia? Vrea să rămână cetățenii români fără locuri de muncă? Statul – și incompetentul Domn Cîțu -, fără taxele și impozitele încasate de la multinaționale? În serviciul cui este ministrul PNL al Mediului când minte că în București oamenii trebuie să poarte mască de protecție și că se respiră otravă!?”.

În opinia primarului general, ministrul Mediului trebuie să își dea demisia „pentru acest atentat la siguranța cetățenilor! În marile aglomerări urbane din țară există poluare, sunt anumite ore și zile în care se depășesc valorile admise – e o realitate pentru care avem toți o răspundere, și guvernul, și autoritățile locale. Dar a exagera abuziv, a induce panica în populație și a introduce acest subiect în bătălia politică este foarte grav, nu doar imoral”.

În finalul mesajului, Firea face referire și la eventualele sancțiuni pe care Comisia Europeană le poate dicta împotriva României. „Acestea vor fi pentru perioada 2010-2014. Șoc total! Nu Firea era primar atunci! Iar în ultimii trei ani am luat măsuri anti-poluare cât alții în 30”, încheie primarul Capitalei.