„Marţi, 4 iulie, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis”, arată Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a şedinţei se află Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026. Discuţia are loc în contextul în care pentru anul 2017, România a alocat 2% din PIB pentru Apărare. Totodată, se va discuta şi despre Carta albă a apărării, aprobată în prima şedinţă a Guvernului condus de Mihai Tudose, care a avut loc vineri, la Palatul Victoria.

CSAT va discuta în şedinţa de astăzi şi despre activitatea SRI în 2016.

Alte subiecte care vor fi abordate se referă la implementarea Strategiei Globale a UE (dimensiunea securitate şi apărare), forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2018, evoluţiile recente ale fenomenului migraţiei şi principalele măsuri implementate la nivel naţional.

Şedinţa CSAT de astăzi este prima după instalarea guvernului condus de Mihai Tudose. În acest context, noii membri din componenţa CSAT sunt ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, ministrul Economiei, Mihai Fifor, şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa.