Evenimentul Zilei > Actualitate > SUA, gata să aprobe al doilea vaccin! Experții au fost deja de acord
SUA, gata să aprobe al doilea vaccin! Experții au fost deja de acord

SUA, gata să aprobe al doilea vaccin! Experții au fost deja de acord

SUA așteaptă unda verde pentru un nou vaccin de la Moderna. Începând de luni ar putea avea 2 vaccinuri pregătite pentru campania de vaccinare.

Experții din SUA au votat joi autorizarea de urgență a unui alt vaccin Covid-19, altul decât cel dezvoltat de Pfizer și BioNTech, dorind să intre în posesia dozelor chiar din acest weekend.

FDA, Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente, urmează să aprobe vaccinul Moderna, o companie mult mai „tânără” decât Pfizer și BioNTech, care a fost deja avizată la data de 11 decembrie

Campania de vaccinare în SUA trebuie să înceapă cât mai curând, întrucât cazurile de Covid-19 explodează pe zi ce trece. De luni însă, SUA ar urma să dispună de două vaccinuri pe care să le folosească. De asemenea, ar putea fi chiar prima țară care utilizează vaccinul Moderna.

SUA cumpără încă un vaccin!

Reuniunea acestui comitet al cărei aviz nu are caracter obligatoriu a fost, ca şi săptămâna trecută, transmisă în direct pe internet, un exerciţiu de transparenţă nemaiîntâlnit în lume.

Avizul a fost dat cu 20 de voturi pentru, niciunul împotrivă şi o singură abţinere.

„Pe baza tuturor elementelor ştiinţifice disponibile, beneficiile vaccinului împotriva COVID-19 de la Moderna sunt mai mari decât riscurile utilizării acestuia la persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste?”. Cam asta a fost întrebarea tuturor pentru a putea vedea dacă chiar merită să cumpere vaccinul unui alt producător, ce-i drept, ce renume mai mic decât Pfizer si BioNTech.

FDA și-a dat deja acordul pentru vaccinul Moderna. Experții l-au evaluat ca fiind sigur.

Eficiența medie a vaccinului Moderna ar fi de 94,1%. Dintre cei 30.400 de participanţi la testele clinice, 196 au contactat COVID-19. Dintre aceştia, 185 au primit un placebo şi 11 vaccinul (la 21 noiembrie).

În plus, cele 30 de cazuri grave de COVID-19 înregistrate s-au aflat toate în grupul placebo.

Detalii neștiute despre vaccinul Moderna. Ce efecte secundare are?

Jacqueline Miller, de la Moderna,a dezvăluit că „este posibil ca vaccinul să înlăture simptomele de Covid-19 și să prevină răspândirea virusului”.

Cele mai răspândite efecte secundare ale vaccinului, numit mRNA-1273, sunt dureri la locul injecţiei, oboseală, dureri de cap, dureri musculare sau articulare şi frisoane.

Guvernul SUA a cumpărat 200 de milioane de doze de vaccin Moderna (100 de milioane de la Pfizer), arată Agerpres.