Evenimentul Zilei > Social > Studiu: Pfizer-BioNTech poate neutraliza variantele de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud
Studiu: Pfizer-BioNTech poate neutraliza variantele de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud

Studiu: Pfizer-BioNTech poate neutraliza variantele de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud

Studiu: Pfizer-BioNTech poate neutraliza variantele de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud. Deşi s-a dovedit că capacitatea sa de neutralizare a fost „lejer inferioară”. 

Studiu: PfizerBioNTech poate neutraliza variantele de coronavirus. Producătorii de la Pfizer și BioNTech au declarat că vaccinul lor funcționează împotriva noilor variante de coronavirus. Rezultatele acestor studii au fost publicate în BioRxiv.

„Aceste constatări nu indică necesitatea unui nou vaccin pentru a aborda variantele emergente. Totuşi, companiile sunt pregătite să răspundă la o altă tulpină”. Au declarat oficialii de la Pfizer și BioNTech.

Deşi capacitatea sa de neutralizare a fost „lejer inferioară” împotriva variantei sud-africane. Se arată în analiza plasmei de la 20 de persoane care au fost deja imunizate.

Studiu: Pfizer-BioNTech poate neutraliza variantele de coronavirus din Marea Britanie și Africa de Sud

„Neutralizarea împotriva virusului cu cele trei mutații cheie prezente în varianta sud-africană a fost ușor mai lejeră în comparație cu neutralizarea virusului care conține celelalte mutații care au fost evaluate, rezultatele au arătat”, se arată în studiul publicat recent.

O echipă de la Universitatea din Texas a proiectat combinaţii ale mutaţiilor găsite în aceste variante. Apoi a analizat plasmele a 20 de participanţi la un studiu clinic cu vaccinul BNT162b2 de la Pfizer. După două sau patru săptămâni de la imunizare cu două doze administrate la interval de trei săptămâni.

Moderna dă asigurări că vaccinul lor neutralizează cele două noi varinate de coronavirus

În fiecare plasmă s-a verificat neutralizarea SARS-CoV-2 precum şi a tulpinilor mutant ale coronavirusului. Autorii au găsit probe de neutralizare a virusurilor mutante în ansamblul plasmelor, cu o uşoară variaţie, deoarece neutralizarea împotriva mutaţiei E484K a fost uşor inferioară, comparativ cu cea împotriva mutaţiei N501Y.

La începutul acestei săptămâni, Moderna a spus că regimul său cu două doze de vaccin COVID-19 este de așteptat să fie protector împotriva tulpinilor emergente detectate până în prezent.

Moderna a spus că lucrează și la o lovitură de rapel COVID-19 pentru a proteja împotriva unei noi variante identificate pentru prima dată în Africa de Sud.

Un studiu efectuat de bioRxiv a arătat, de asemenea, că Covaxin, vaccinul COVID dezvoltat de Bharat Biotech în India, neutralizează în mod eficient variantele din Marea Britanie ale SARS-CoV-2, reducând posibilitatea evadării virusului mutant, informează weather.com.