Evenimentul Zilei > Social > Două persoane au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului!
Două persoane au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului!

Două persoane au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului!

Două persoane au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului. Persoanele nu au avut nicio legătură cu călătoriile.

Două persoane au fost testate pozitiv, în Marea Britanie, la varianta sud-africană a coronavirusului. Cele două persoane nu au avut nicio legătură cu oameni care au călătorit recent. Din acest motiv s-a trecut la testarea accelerată pentru a opri răspândirea.

„Fiecare persoană de peste 16 ani care locuiește în aceste locații este încurajată să facă un test Covid săptămâna aceasta. Indiferent dacă prezintă simptome sau nu”, a spus guvernul într-un comunicat.

Guvernul a declarat în ianuarie că a detectat cazuri atât ale variantei sud-africane, cât și cu cea braziliană. Dar toate erau legate de istoricul călătoriilor.

Două persoane au fost testate pozitiv la varianta sud-africană a coronavirusului

În total, Public Health England a declarat că a identificat 105 cazuri ale variantei sud-africane începând cu 22 decembrie.

Local Resilience Forum din Surrey a anunţat că va desfăşura un program de testare accelerată localizat în regiunea Woking a comitatului, care va contribui la monitorizarea atentă a oricărei transmiteri comunitare a noii tulpini şi va reduce contagierile suplimentare.

„Este o măsură preventivă. Cu cât identificăm mai multe cazuri de infectare cu această variantă, cu atât avem mai multe şanse de a o opri de la a se transmite mai departe”, a declarat Ruth Hutchinson, directorul departamentului de Sănătate Publică din Surrey.

Se pun întrebări cu privire la eficacitatea vaccinurilor

Apariţia unor variante mai infecţioase în ultimele luni au ridicat întrebări referitoare la eficacitatea vaccinurilor împotriva acestora.

Oamenii de știință au spus că varianta sud-africană pare a fi mai transmisibilă, dar nu există dovezi că ar provoca boli mai severe. Mai multe studii de laborator au descoperit că reduce eficacitatea terapiei cu vaccinuri.

Datele studiilor clinice privind două vaccinuri COVID-19 – de la Novavax și Johnson & Johnson – lansate sâmbătă au arătat că au o capacitate mai mică de a proteja împotriva bolii cauzate de varianta sud-africană.

Dar Forumul Local pentru Reziliență din Surrey a spus că nu există dovezi că vaccinul reglementat nu ar proteja împotriva acestuia, scrie usnews.