Vaccinul Johnson & Johnson, eficient în proporţie de 66%, se împiedică de varianta sud-africană
- Cristi Buș
- 1 februarie 2021, 04:24
Vaccinul Johnson & Johnson, eficient în proporţie de 66%, se împiedică de varianta sud-africană
Vaccinul Johnson&Johnson, eficient în proporţie de 66%, se împiedică de varianta sud-africană
Vaccinul firmei americane este mai puțin eficient în Africa de Sud, unde se răspândește o variantă mai transmisibilă a bolii Covid-19.
Vaccinul Johnson&Johnson împotriva Covid-19 este eficient 85% împotriva formelor severe de boală, a anunțat industria farmaceutică americană într-un comunicat de presă vineri, 29 ianuarie.
Vaccinul necesită o singură injecție
Acest vaccin, care nu necesită decât o singură injecţie, este eficient, în general, în proporţie de 66%. Dar el este mai puţin eficient în Africa de Sus, ţara în care o variantă a coronavirusului este mult mai transmisibilă.
Aşadar, eficienţa sa ar fi de doar 57%, potrivit unui studiu clinic
Totuşi, "nicio persoană care a fost vaccinată și care s-a îmbolnăvit după patru săptămâni nu a ajuns în spital", a precizat pentru postul american NBC Dr. Mathai Mammen, șef de cercetare și dezvoltare farmaceutică la firma în cauză.
Ce se întâmplă în SUA?
Firma americană ar trebui să solicite o autorizație de distribuție de urgență în Statele Unite încă de săptămâna viitoare. Două vaccinuri împotriva Covid-19 sunt în prezent în circulație: cel de la Moderna şi cel de la Pfizer-BioNTech.
Cel de la J & J are avantajul de a putea fi depozitat la temperaturi mai mici, de frigider, lucru care îl face mai uşor de distribuit.
Grupul s-a angajat să trimită 100 de milioane de doze în Statele Unite până la sfârșitul lunii iunie, aproximativ 200 de milioane de doze către Uniunea Europeană până la sfârșitul anului, cu primele expedieri în aprilie și aproximativ 200 de milioane de doze către țările în curs de dezvoltare, cu primele expedieri începând după luna iunie.
Vaccinul Johnson & Johnson, eficient în proporţie de 66%
Vaccinurile disponibile în Franța sunt cele de la Moderna și Pfizer BioNTech. Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat utilizarea vaccinului AstraZeneca's vineri. "Nu prevădem o aprobare fără restricții" al acestuia din urmă, a explicat ministrul Sănătății din Germania, vineri, într-o conferință de presă, argumentând lipsa unor date suficiente, în special cu privire la eficacitatea sa pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.
La fel ca vaccinurile de la Pfizer și Moderna, vaccinul de la Jonhson&Johnson oferă instrucțiuni genetice celulelor din corpul uman pentru a crea o proteină specifică pentru coronavirus, care, la rândul său, ajută la formarea sistemului imunitar pentru a răspunde în mod adecvat la virusul real.
Traducerea: Rodezia Costea/rcostea/cciulu