Evenimentul ZileiInternationalCoșmar cu repetiție pentru Boris Johnson. S-a izolat din nou

Coșmar cu repetiție pentru Boris Johnson. S-a izolat din nou

Coșmar cu repetiție pentru Boris Johnson. S-a izolat din nou
Boris Johnson a intrat din nou în autoizolare și are din nou emoții, după ce în primăvară a suferit din cauza coronaviruslui.

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, a intrat din nou în autoizolare după ce a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat Downing Street duminică. Şeful guvernului de la Londra, care a fost internat pentru infecţie cu coronavirus în luna aprilie, a acestui an, nu are simptome şi continuă să lucreze de la biroul său din capitală, a spus un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson.

Acesta a anunțat că premierul este bine şi nu are simptome de coronavirus. Boris Johnson a petrecut aproximativ 35 de minute cu deputatul conservator Lee Anderson, care a avut rezultat pozitiv la coronavirus, conform Agerpres.

În primăvară, politicianul a avut nevoie de internare după ce s-a infectat și a ajuns la Terapie Intensivă. „Nu eram deloc într-o formă strălucită. Medicii pregăteau tot felul de strategii pentru cazul în care lucrurile ar fi mers prost”, a povestit prim-ministrul Marii Britanii după ce a scăpat de corvoadă.

„Nu este vorba despre a arăta cu degetul un anumit stat sau guvern”

În luna septembrie, la Adunarea Generală a ONU, Johnson a vorbit despre importanța înțelegerii răspândirii acestui virus care a dat lumea peste cap. „Există un imperativ moral pentru omenire să fie onestă şi să înţeleagă cum pandemia a început şi s-a putut propaga. Nu este vorba despre a arăta cu degetul un anumit stat sau guvern, ci despre a şti, pentru a preveni alte pandemii în viitor”, afirma britanicul.

„Dacă nu ne unim pentru a ne îndrepta puterea de foc împotriva inamicului nostru comun, toată lumea va pierde”, mai avertiza Johnson.

El a anunţat o investiţie de 571 milioane de lire (624 milioane de dolari) în COVAX, mecanismul internaţional pentru distribuţia echitabilă la nivel global a 2 miliarde de doze de vaccinuri în 2021.

Premierul britanic a mai vorbit și despre importanţa de a nu fi sacrificată securitatea în favoarea vitezei în dezvoltarea unui vaccin, cu riscul de a li se da apă la moară antivacciniştilor, pe care el i-a calificat drept „obsedaţi periculoşi”.

 

 


Accesează: