Evenimentul ZileiActualitateSTS intervine în scandalul creat de Voiculescu. „Nu introduce și nu gestionează aceste date”

STS intervine în scandalul creat de Voiculescu. „Nu introduce și nu gestionează aceste date”

STS intervine în scandalul creat de Voiculescu. „Nu introduce și nu gestionează aceste date”
STS intervine în scandalul provocat de Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, cu privire la diferențe între decesele raportate de autorități și cele reale.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) face o serie de precizări după ce fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut o declarație controversată potrivit căreia există diferențe între decesele raportate de autorități și cele reale și că între datele puse la dispoziție de cele două platforme ale MS sunt mari discrepanțe.

În acest context, STS a oferit informații despre cele două aplicații Corona Form și Alerte MS, pentru corecta informare a opiniei publice.

„Datele oficiale prezentate de autorități, public, prin informările zilnice din bilanț, sunt cele extrase din Corona Forms. Datele sunt introduse în Corona Forms de spitale, laboratoare și direcțiile de sănătate publică și sunt disponibile autorităților medicale. În ceea ce privește înregistrarea deceselor, pe baza datelor medicale obținute de la unitățile spitalicești, direcțiile de sănătate publică analizează și validează fiecare pacient în Corona Forms, ținând cont și de detaliile medicale ale acestora”, se arată în comunicat.

„STS nu introduce, nu gestionează și nu centralizează aceste date. Datele sunt proprietatea exclusivă a beneficiarului aplicațiilor – Ministerul Sănătății (MS). Accesul instituțiilor publice în aplicația Corona Forms se realizează potrivit Ordinului MS nr. 1.829/2020 pentru aprobarea fluxului informațional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare. Utilizatorii pot accesa datele din cadrul platformei pe bază de roluri și drepturi de acces acordate de către beneficiarul sistemului informatic – MS.

STS pune la dispoziția autorităților medicale servicii IT&C, în conformitate cu cerințele operaționale stabilite de acestea, și subliniază încă o dată, că datele din Corona Forms nu pot fi modificate, fiind cele oficiale, comunicate public, în informările zilnice”, se mai arată în comunicat.

CITEȘTE ȘI  Stăm pe un butoi de pulbere. Tragedia de la „Victor Babeş” se poate repeta oricând

CITEȘTE ȘI Premierul a dat ordin clar. Pregătiri intense la Minister. Măsura vizează sute de mii de români

 


Accesează: