Evenimentul Zilei > Actualitate > Știrea zilei despre Traian Băsescu. Fostul președinte a reacționat rapid, în Săptămâna Luminată. Nimeni nu se aștepta la acest lucru
Știrea zilei despre Traian Băsescu. Fostul președinte a reacționat rapid, în Săptămâna Luminată. Nimeni nu se aștepta la acest lucru

Știrea zilei despre Traian Băsescu. Fostul președinte a reacționat rapid, în Săptămâna Luminată. Nimeni nu se aștepta la acest lucru

Fostul președinte Traian Băsescu s-a mutat din vila de protocol care i-a fost repartizată la finalul mandatului, în cartierul Primăverii. Băsescu a primit somație de evacuare după ce Înalta Curte a decis că a colaborat cu Securitatea, ca poliție Politică. Deși avea la dispoziție 60 de zile, fostul șef al statului a ales să plece la aproximativ o lună după ce i s-a pus în vedere.

Traian Băsescu avea la dispoziție 60 de zile pentru a-și găsi o altă locuință și pentru a părăsi vila de protocol din cartierul Primăverii. El a făcut acest lucru cu aproximativ o lună mai devreme decât era de așteptat, după ce a primit ordinul de evacuare de la RAAPPS.

Traian Băsescu și soția lui, Maria, și-au găsit o nouă locuință, a cărei adresă nu este cunoscută, și au fost ajutați de cele două fiice să-și strângă lucrurile și să se mute.

În urmă cu câtva timp, fostul șef al statului a fost surprins într-un cartier rezidențial din Pipera. Aici el a mers să vizioneze un apartament în valoare de aproximativ 200.000 de euro.

De altfel, Traian Băsescu a declarat că se va muta într-un apartament, însă nimeni nu se aștepta ca fostul președinte să fie cel care să se ocupe de căutarea casei și de tranzacia imobiliară, după cum relatează Capital.ro.

Băsescu a fost văzut la o vizionare de apartamente

Fostul președinte a fost văzut îmbrăcat sport, însoțit doar de șofer, la o vizionare. Mai întâi el s-a întâlnit cu reprezentantul dezvoltatorului imobiliar și au mers împreună la un birou de vânzări. Ulterior, a purtat o discuție cu doi agenți imobiliari După care, împreună, au mers să viziteze apartamentul scos la vânzare. Vizionarea a durat aproximativ zece minute.

Din informațiile apărute în spațiul public, prețul acestuia este de aproximativ 200.000 de euro. Imobilul se află într-un complex rezidențial format din 4 blocuri care creează spații verzi și lumină naturală pentru fiecare locuință.

Traian Băsescu și-a pierdut privilegiile de fost președinte

Fostl președinte Traian Băsescu a rămas fără biroul pe care îl deținea și fără consilierul și secretara de care beneficia, conform legii, ca fost președinte. Administrația Prezidențială a decis să-i închidă biroul și să-i concedieze consilierul.

Decizia a fost adoptată pe fondul verdictului dat de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Instanța a menținut decizia de la fond și a stabilit, la finalul lunii martie, că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Fostul preşedinte a pierdut toate beneficiile pe are le are un fost şef de stat din România, între care indemnizația de fost președinte și casa de protocol de la RAAPPS.

Potrivit unei legii adoptate anul trecut de Parlament, drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român sunt retrase în cazul în care se dovedeşte că au colaborat cu Securitatea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: