Evenimentul Zilei > Politica > Stegarul dac acuză polițiștii de brutalitate. Mesajul postat după protestul de pe macara. VIDEO
Stegarul dac acuză polițiștii de brutalitate. Mesajul postat după protestul de pe macara. VIDEO

Stegarul dac acuză polițiștii de brutalitate. Mesajul postat după protestul de pe macara. VIDEO

Cezar Avrămuță, cunoscut ca „Stegarul dac”, a avut prima reacție după ce poliția i-a întrerupt protestul de pe macaraua din Piața Romană. El a povestit, într-o lungă postare pe Facebook, cum a fost reținut și cum s-au purtat polițiștii, dar și medicul de la unitatea medicală unde a fost trasportat pentru expertiză psihiatrică.

Cezar Cătălin Avrămuță a povestit ce s-a petrecut imediat ce a coborât de pe macaraua unde a ales să protesteze. El a relatat că poliția l-a bruscat și l-a încătușat, după care l-a dus la o unitate medicală pentru expertiză psihiatrică.

Cunoscut ca „Stegarul dac”, Cătălin Cezar Avrămuță a urcat duminică, 15 august, pe o macară, în apropierea Academia de Studii Economice. S-a întâmplat în jurul orei 12.00, iar protestul a ținut până la ora 20.30. El s-a cățărat pe macara și a amenințat că se aruncă în gol în semn de „Protest împotriva statului mafiot! Protest împotriva cenzurii FB! Protest împotriva justiției complet mafiote!”.

La fața locului au intervenit pompieri cu o saltea gonflabilă de intervenție, un echipaj SMURD și polițiști. Forțele de intervenție au izolat perimetrul, iar circulația pe un trotuar a fost închisă și au reușit să-l convingă să coboare după mai multe ore, în jurul orei 20.30.

Acuzații la adresa polițiștilor

Ulterior, într-o postare pe Facebook, Cezar Cătălin Avrămuță și-a liniștit susținătorii precizând că a ajuns acasă. Aceasta după ce a fost încătușat și dus la spital pentru expertiză psihatrică.

„La coborârea «de pe macara» polițiștii s-au comportat deosebit de violent. Mâini întoarse la spate, cătușe … Am o veste proastă pentru ei și pentru statul mafiot pe care-l apără: doamna doctor de gardă, în urma expertizei, m-a declarat «normal la cap»! Ghinion, vorba presidentului”, a scris „Stegarul dac” pe Facebook.

Am însă o super veste pentru români: cu adevărat sunt mulți Oameni printre noi, «în popor». Doamna doctor de gardă, nu-i știu numele, este un om adevărat, nu o coadă de topor a statului mafiot! Se pare că acolo Dumnezeu a adunat un colectiv rar, de conștiințe, despre care am vorbit și acum o lună. Și este dovada că teoria mea «A șasea cale» funcționează!”, a scris Stegarul dac.

Mesajul pe care Stegarul l-a postat după eliberare

În cele ce urmează puteți citi postarea lui Cătălin Cezar Avrâmuță, după incidentul de ieri.

„Sunt acasă!

La coborârea «de pe macara» polițiștii s-au comportat deosebit de violent. Mâini întoarse la spate, cătușe … Am o veste proastă pentru ei și pentru statul mafiot pe care-l apără: doamna doctor de gardă, în urma expertizei, m-a declarat «normal la cap»! Ghinion, vorba presidentului.

Am însă o super veste pentru români: cu adevărat sunt mulți Oameni printre noi, «în popor». Doamna doctor de gardă, nu-i știu numele, este un om adevărat, nu o coadă de topor a statului mafiot! Se pare că acolo Dumnezeu a adunat un colectiv rar, de conștiințe, despre care am vorbit și acum o lună. Și este dovada că teoria mea «A șasea cale» funcționează!

Vă spun că am fost șocat de verticalitatea domniei sale. După aproape o oră de discuții, când mi-a spus că pot să plec acasă (cu 3 polițiști de față care au rămas cu gura căscată, neînțelegând ce se întâmplă), i-am spus că nu vreau să-i creez probleme, că pot sta foarte bine o noapte acolo. Mi-a replicat că nu-i creez nici o problemă, există o procedură pe care ea o respectă și nu are nimeni ce să zică, pentru ea nu există stat paralel.

I-am mai spus că nu vreau să creez un precedent, că nu vreau în nici un caz las să se înțeleagă că aș încuraja în vre-un fel pe cineva să facă ceva asemănător, căci pentru altcineva poate fi deosebit de periculos! Un polițist cu care am stat de vorbă chiar mi-a spus că el «ar fi leșinat acolo».

Mi-a replicat că pot sta liniștit, nu se crează nici un precedent: fiecare cetățean adus în gardă este analizat «pe bune», și se pune diagnosticul meritat.

Cum își argumentează protestul de pe macara

Printre numeroasele argumentele pe care Tatăl m-a inspirat să le aduc în apărarea mea au fost:

– analizele făcute pe ambulanță sunt perfecte, după aproape 9h de stat în soarelele de azi. Ce înseamnă asta? Pur și simplu că nu am fost deplin calm și conștient de ce fac, nici un pic de «agitație». E limpede pentru um medic, nu?

– orice ar spune cineva, nu poate exista comparație între riscul de a-și pierde viața l-a care s-a supus gratuit colegul dvs. doctor care a mers de două ori pe Himalaya și riscul la care eu m-am supus urcând pe o biată macara; pe Himalaya «natura» este stăpână și oricând poate isca o avalanță etc. Pe macara nu, totul depinde de mine.

– dacă Nadia Comăneci ar fi fost retrasă din concursul de la Montreal pe motiv că-și pune viața în pericol, cât de săraci am fi fost noi. Bineînțeles că dacă oricine alticeva ar fi încercat să facă ce a făcut ea și-ar fi pus grav viața în pericol, pentru ea însă nu a fost la fel, deși riscul de rănire a fost mare.

– ce ar fi să umplem spitalele cu toți oamenii care fumează sau beau și care își pun astfel viața în pericol. Dar cu cei ce nu învață și care în acest fel își pun în mod subtil viața în pericol pentru că «cine are carte, are parte, ceilalți nu».

– art. 55 din Constituție ne spune că «cetățenii României au dreptul și obligația de a apăra țara». Ori România a fost vândută aproape pe ras de mafia politică, iar democrația este în comă de când grupul politic mafiot organizat de la USR, ajutat de servicii, a furat votul la sectorul 1 și la capitală. Pentru că alegerile libere, votul, care prin care «puterile» statului sunt alese să ne împlinească voia, este fundamentul democrației.

– dacă «cei ce-și pun efectiv viața în pericol» ar trebui duși «la spital», primi ar trebui să fie soldații care merg la război. Ei cu adevărat pot muri oricând, pentru țară, în cazul războaielor de apărare, sau pentru nebunia unor conducători în celelalte cazuri. Și totuși nimănui nu-i trece prin cap «să-i ducă la nebuni», din contră, sunt elogiați; ei sunt eroii noștri. Și eu am urcat pe macara pentru apărarea statului de drept. Majoritatea nu ies în stradă când democrația este siluită pentru că nu înțeleg gravitatea situație, însă eu care înțeleg bine cum stau lucrurile, cum aș putea sta «cu mâinile în sân»?

Una din „marile întâlniri” din viață

Vă spun că la acest «argument» ochii doamnei doctor s-au umezit. Asta arată că este vie, că «are trăiri», trăiește deci. Spre deosebire de politrucii care populează statul mafiot care sunt doar niște «morți vi».

A fost una dintre «marile întâlniri» din viața mea!

Ferice de ea, de părinții și de copii ei!

Ferice va fi și de noi când, acolo unde suntem, ne facem treaba cum o fac doctorii și asistentele de la Obregia!

De fapt ăsta este tot mesajul meu încă din 2012: să nu mai mințim, să susține adevărul deci, deși asta poate fi/părea dureros uneori”, a scris Stegarul dac pe Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: