Evenimentul Zilei > Justitie > Dator cu 3 milioane de lei la bancă, „Stegarul dac” a rămas fără vila din Pipera
Dator cu 3 milioane de lei la bancă, „Stegarul dac” a rămas fără vila din Pipera

Dator cu 3 milioane de lei la bancă, „Stegarul dac” a rămas fără vila din Pipera

În august 2012, o bancă, prin executor judecătoresc, a scos la vânzare vila lui Cezar Cătălin Avrămuță în contul unei datorii de 2,95 milioane de lei, pentru care a garantat cu casa

Îm p r u m u – tul a fost contractat de Cezar Avrămuță în 2008. Potrivit anunțului executorului judecătoresc, vila are suprafața utilă de 417 metri pătrați și este compusă din parter, etaj și mansardă, adică 5 camere și d e p e n d i nț e . Conform sursei citate, casa se află la 500 metri de complexul Jolie Ville și la 800 de metri de Grădina Zoologică din Băneasa.

În 2008, protestatarul a luat un credit de 482.000 de franci elvețieni. Trei ani mai târziu, după ce a făcut o refinanțare, datoria se majorase la 730 mii de francii elvețieni, reprezentând „credit restant, dobânzi și comisioane”. După ce o instanță a aprobat executarea silită, a scos imobilul la vânzare. Prețul de pornire al licitației a fost de 193.500 de euro.

În luna mai 2014, vila apărea pe un site de imobiliare ca fiind scoasă la vânzare de o altă bancă cu prețul de 259.000 de euro.

Amenzi cu duiumul

În acest moment, casa nu este locuită. Înainte de a fi predată băncii, „Stegarul” a scos piatra naturală decorativă de pe pereți. Amendat în mai multe rânduri de Jandarmerie, Avrămuță nu a plătit niciodată și a contestat sancțiunile. În iunie 2014, un judecător de la tribunal a decis să anuleze amenda de 500 de lei, dată în iulie 2012, de către jandarmi. La fel s-a întâmplat cu alte sancțiuni primite de Avrămuță între 2012 – 2013. Unele au fost anulate de judecători, câteva au fost admise în parte.