Evenimentul Zilei > Actualitate > Speriat pentru că a fost prins în flagrant, când primea mită, un polițist a încercat să înghită banii
Speriat pentru că a fost prins în flagrant, când primea mită, un polițist a încercat să înghită banii

Speriat pentru că a fost prins în flagrant, când primea mită, un polițist a încercat să înghită banii

Un polițist din Ucraina s-a panicat atunci când a fost prins în timp ce încasa o șpagă și a încercat să înghită bancnotele pentru a scăpa de probe.

Un polițist din Ucraina a apelat la un gest extrem pentru că a fost surprins atunci când lua mită. Respectivul om al legii a întrat în panică și a încercat să înghită 500 de dolari, pentru a nu fi prins în flagrant. Este vorba despre anchetatorul principal al departamentului districtului Umani. Cel care a cerut două mii de dolari de la un bărbat, proprietarul unui Audi A6. În schimb, poliţistul i-ar fi promis îi va returna mașina ce-i fusese confiscată, conform siteului publika.md.

Polițistul a sperat că scapă de acuzații și a înghițit șpaga

Suspectul nu și-a luat nicio măsură de prevedere înainte de-a primi mita și nu a încercat să se ascundă. Astfel că el a decis să-și dea întâlnire cu reclamantul în apropierea departamentului regional, după cum precizează sursa citată.

Acolo a fost prins în flagrant, după ce a luat prima tranşă, în valoare de 500 de dolari. Pentru a distruge orice dovadă care l-ar fi putut incrimina, în timpul reţinerii, polițistul și-a băgat în gură bancnotele și a încercat să le înghită. Chiar și așa, gestul nu i-a fost de mare ajutor, pentru că polițistul ucrainean nu a reușit să scape de pedeapsă. Împotriva oficialului corupt a fost iniţiată o anchetă preliminară. Dacă ofițerul din poliție va fi găsit vinovat, acesta riscă până la zece ani de închisoare și confiscarea bunurilor.

Scandaluri cu mită încasată de polițiști în România

În România, au izbucnit mai multe scandaluri legate de mita primită de polițiști. La Serviciul de Permise și Înmatriculări Timiș zece polițiști au fost reținuți pentru încasarea de foloase necuvenite.

Conform rechizitoriului, în perioada ianuarie – mai 2021, peste 380 de persoane au dat mită în astfel de situații.

Dinu Leiba, șef al Serviciului de Înmatriculări Timiș spunea: În prezent, activitatea de la înmatriculări este închisă, noi sperăm ca în cel mai scurt timp să reluăm activitatea poate chiar mâine.”