Motivul arestului a fost refuzul personalului localului de a da gratuit hamburgeri unui grup de ofițeri. 19 angajați ai filialei din Lahore a unui lanț de fast food foarte popular în Pakistan au fost reținuți săptămâna trecută, la două zile după incident.

9 ofițeri de poliție au fost suspendați, în vreme ce angajații localului au fost reținuți mai bine de 7 ore. În acest timp, un purtător de cuvând al restaurantului a declarat că ofițerii au început să îi hărțuiască și să îi intimideze pe angajați din cauză că nu au oferit burgeri unor oaspeți de nivel foarte înalt, potrivit BBC News.

Oamenii legi și-au făcut o practică din hărțuirea angajaților

Lanțul de restaurante Johnny & Jugnu a precizat, într-o declarație oficială, că nu este primul incident de acest gen din partea oamenilor legii. Mai mult, aceștia și-au făcut o practică din solicitarea de burgeri gratis și din presiunea pusă asupra angajaților localurilor care aparțin acestui brand. Nu suntem siguri că va fi ultimul incident, s-a anunțat în comunicatul transmis de restaurant.

Instituția a precizat că incidentul s-a petrecut în data de 9 iunie, însă ofițerii au revenit două zile mai târziu, când l-au arestat pe managerul localului fără a prezenta un motiv. Apoi au săltat personalul și managerii din incintă, lăsând clienții să aștepte comenzile, mai arată comunicatul.

Astfel de abuzuri de autoritate din partea poliției sunt destul de frecvente în anumte regiuni ale Pakistanului, mai relatează BBC, citată de Unilad. Potrivit canalului de presă britanic, inclusiv premierul Imran Khan a criticat în mod public poliția din provincia Punjab, a cărei capitală este Lahore, acuzând-o de abuz de putere.

În replică, într-un comentariu postat pe Twitter, Inam Ghani, un vechi oficial al poliției din Punjabi, a confirmat că ofițerii implicați în incident au fost suspendați. „Nimănui nu îi este permis să ia legea în propriile mâini. Nedreptatea nu va fi tolerată. Toți vor fi pedepsiți”, se precizează în mesaj.