Evenimentul ZileiInternationalPremierul Pakistanului, infectat cu Covid-19 la două zile după vaccinare. Scepticismul se amplifică

Premierul Pakistanului, infectat cu Covid-19 la două zile după vaccinare. Scepticismul se amplifică

Premierul Pakistanului, infectat cu Covid-19 la două zile după vaccinare. Scepticismul se amplifică
Pakistanul, țară foarte reticentă față de vaccinurile împotriva SARS-CoV-2, se confruntă cu o nouă problemă. Premierul Imran Khan a fost testat pozitiv la doar două zile de la vaccinare.

Premierul Pakistanului infectat cu Covid-19. Premierul Imran Khan a fost testat pozitiv cu Covid-19, a anunţat ministrul sănătăţii,informează BBC. În prezent Khan (68 ani), “se află acasă, în izolare”, conform ministrului Faisal Sultan.

Premierul Imran Khan s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc Sinopharm

Fost căpitan al naţionalei de crichet a Pakistanului, Khan, care a devenit premier în august 2018, a primit prima doză de vaccin în urmă cu două zile. Este vorba de vaccinul Sinopharm, de producție chineză,

Premierul a participat la întâlniri regulate, inclusiv o conferință pe tema securității în capitala Islamabad, la care a participat un număr mare de persoane, notează Reuters. Demnitarul nu a purtat mască și în plus a participat la alte adunări publice, inclusiv inaugurarea de vineri a unui așezământ public pentru săraci.

Imran Khan a fost testat pentru coronavirus după ce a acuzat o ușoară tuse, a relatat unul dintre consilierii acestuia. În prezent are o febră de intensitate moderată.

Premierul Pakistanului infectat cu Covid-19. Scepticism acut față de vaccinuri în Pakistan

În Pakistan a existat de la început o rezervă față de vaccinarea anti-Covid, situație care a provocat o criză majoră. Inițiativa premierului de a se vaccina și de a face publice imaginile a fost o încercare de a oferi un exemplu personal, în speranța că cetățenii îi vor urma exemplul. Autoritățile sanitare din Pakistan consideră că Imran Khan s-a infectat anterior vaccinării.

Episodul a generat temeri că scepticismul față de vaccin în această țară va crește. În urma creșterii ratei de incidență, în anumite regiuni au fost reintroduse restricții și un lockdown parțial. Pakistanul a demarat vaccinarea populației generale în 10 martie, prioritate având vârstnicii. Pe lângă Sinopharm, au mai aprobate vaccinurile CanSinoBio, Oxford-AstraZeneca și Sputnik V. Țara a înregistrat 13,799 de decese şi 623,135 de infectări de la începutul pandemiei.

Liderii lumii pledează în favoarea vaccinării

Vineri, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a făcut prima doză de AstraZeneca. Tor vineri, prim-ministrul Franței, Jean Castex, s-a vaccinat cu serul AstraZeneca, în mod public la televizor. Tot în această lună, foştii preşedinţi americani Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton şi Jimmy Carter au lansat mesaje de interes public, alături de soții, care promovează vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa: BBC

Sursă foto: Twitter Imran Khan


Accesează: