Spaghete din înghețată. O rețetă simplă, care va impresiona pe toată lumea

Spaghete din înghețată. O rețetă simplă, care va impresiona pe toată lumea Spaghete din înghețată. Sursa foto: captură video

Spaghetele de înghețată au devenit populare în gelateriile din Germania, unde acest desert imită cu succes celebrul preparat italian. Dacă ideea te tentează, o poți prepara ușor chiar la tine acasă.

Așezate pe un strat generos de frișcă, „spaghetele” cu aromă de vanilie sunt asezonate cu un sos delicios de fructe de pădure sau căpșuni, peste care se presară fulgi crocanți de ciocolată albă, ambele menite să imite sosul de roșii și parmezanul.

Modul de servire al desertului a captivat mulți turiști, atrași de această nouă inovație dulce.

Spaghete din înghețată, un desert ce i-a cucerit vizual pe mulți

Spaghetti eis este un desert realizat din înghețată presată printr-o mașinărie specială pentru a obține aspectul de spaghete. Acest desert a fost creat de Dario Fontanella, fondatorul Eis Fontanella Eismanufaktur din Mannheim.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 1969, Dario Fontanella și-a dorit să inoveze în domeniul deserturilor din înghețată, inspirat de celebrul desert francez Mont Blanc, care include piure de castane. Forma vermicelli a acestui piure l-a impresionat pe Fontanella, care a întrebat chelnerița cum a fost realizat. Aceasta i-a explicat că a fost făcut cu ajutorul unei prese pentru piureul de cartofi.

„Imediat m-am gândit imediat să recreez această formă cu înghețata de la gelateria tatălui meu“, a declarat Fontanella.

Spaghete din înghețată

Spaghete din înghețată. Sursa foto: captură video

Rețeta o poți face imediat în casă

Pentru a obține un desert de înghețată perfect, secretul constă în asigurarea că atât presa de cartofi, cât și farfuria în care va fi servită să fie foarte reci.

Ingrediente

  • înghețată de vanilie
  • sos de căpșuni
  • ciocolată albă rasă
  • frișcă bătută.

Primul pas este să se lase presa pentru înghețată și farfuriile în care se va servi desertul la congelator pentru cel puțin 20 de minute.

Ulterior, pe farfurie se pune frișcă, iar înghețata este introdusă în presă și se presează pentru a forma „spaghetele” direct peste frișcă.

Se adaugă sos de căpșune și ciocolată albă rasă, apoi se servește imediat, potrivit BBC.

Revista presei